Glas Javnosti

Razvod nije razlog da ostatak života provedete sami

Vesti
Autor: Glas javnosti

Kada ste rekli sudbonosno da, zaista ste mislili da će to trajati zauvek, u dobru ili u zlu, dok vas smrt ne rastavi. Da li se desilo, pa, drugačije.

Posle razvoda ostaje praznina, nedostatak, usamljenost i može biti prilično teško dok ponovo ne naučite da živite, sada na drugačiji način. Ali zapamtite, dobar razvod je bolji nego ostati u lošem braku.
Vremenom stvari postaju lakše, rane zarastu, ponovo naučite da uživate u životu, družite se i zabavljate/ prenosi zenskisvet.com. Ali šta je sa ljubavlju? Da li želiš da zauvek budeš sam, sa sećanjem na svoju izgubljenu ljubav? Gradsko mesto Vi ste kod krevetića, u bioskopu, u šetnji, na večeri - prazan?


To ne mora biti tako. Činjenica da je vaš brak okončan ne znači da ste izgubili pravo da budete srećni i voljeni.

Pa kako da to ponovo uradite kada se čini da su svi već zauzeti?

Vreme je da se ponovo upoznate i zavolite

Ako ste već duže vreme deo para, najverovatnije više niste sigurni šta je autentično vaše. Živeći u paru, često gubimo deo sebe. Sada je vreme da ponovo otkrijete šta volite, šta želite i ko ste zaista . Takođe, ulažući u brak i porodicu, često se dešava da zanemarimo sebe. Vreme je da počnete da se odnosite prema sebi s ljubavlju i pažnjom. I naravno oprostite sebi. Činjenica da je vaš brak prekinut je zajednička odgovornost, ali ne samo vaša. Zaslužujete novu priliku, zaslužujete da budete voljeni i srećni.

Odvojite malo vremena za sebe, da ponovo otkrijete svoju ličnost. Bilo bi dobro da negde otputujete, ili bar date sebi nekoliko slobodnih dana i uživate u samoći, odmorite se, čitate, i radite sve ono što vas čini srećnim, a za šta apsolutno nije bilo dovoljno vremena.

Ponovo se povežite sa prijateljima

Dok ulažemo u vezu, kasnije brak i porodicu, često se dešava da zanemarimo prijateljstva. Ovo je velika greška jer su prijateljstva dragocena. Ipak, nemojte kriviti sebe, to je zamka u koju svi upadamo. I ne dozvolite sebi da se izolujete dok prolazite kroz oporavak od razvoda. Vreme je da obnovimo zanemarene veze sa prijateljima. Pozovite ih na večeru ili izađite sa prijateljima na kafu, piće i razgovor. Osećaćete se preporođeno. Uložite energiju u svoja prijateljstva i život će vam biti drastično bogatiji


Upoznajte nekoga na mreži

Upoznavanje na internetu danas nije nimalo neobično, ali ima mnogo prednosti – ne morate da izlazite da biste stupili u kontakt sa ljudima, ali imate dovoljno vremena da saznate više o potencijalnom partneru pre nego što se lično upoznate. Veoma je važno pronaći pouzdane sajtove za upoznavanje kako ne biste upali u nevolje jer je internet dostupan svima.

Počni da izlaziš

Kada ste poslednji put bili na zabavi? Verovatno se ni ne sećate. I sigurno se mnogo toga promenilo od tada. Vreme je da se vratimo u igru. Vikend više nije vreme za odmor kod kuće - očekuju vas izleti i zabava! Možda će vam u početku biti malo čudno i neprijatno, ili kada se naviknete na ovu ideju, uživaćete u novostečenoj slobodi.

Pokušajte da budete u vezi

Kada se osećate spremnim za novi početak i upoznate nekoga ko vam se zaista sviđa, usudite se da pokušate da budete u vezi. Kada se zaljubite u nekoga prvi put nakon razvoda, intenzitet ovog iskustva može se izmeriti samo prvim zaljubljivanjem u vašem životu. Činjenica da je vaša veza sa jednom osobom propala ne znači da će i sledeća. Dajte sebi i drugima šansu i vidite gde će vas to odvesti.

Iako je to jedno od najtežih iskustava u životu, razvod nije razlog da zauvek ostanete sami. Ne plašite se da sve ponovite – svaka ljubav je svedok za sebe, ali ovoga puta ne krećete od nule, već naoružani iskustvom .

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR