Glas Javnosti

PRAZNE SE POLICE U SRPSKOJ: Na rafovima sve manje ulja

Vesti
Autor: Glas javnosti

U tržnim centrima Republike Srpske danima je primetno da na rafovima ima manje vrsta jestivog ulja nego inače, dok su u pojedinim marketima bila samo dva brenda.

- Imajući u vidu povećanu potražnju ovog proizvoda, trudimo se da, u saradnji sa svojim dobavljačima, obezbedimo prisutnost proizvoda nekog od brendova koje imamo u asortimanu. Lanci snabdevanja uredno funkcionišu, bez većih odstupanja, ali povećana potražnja mestimično dovodi do kratkoročne nepopunjenosti polica uljima određenih brendova, što se prilikom svake naredne isporuke robe vraća na prethodno stanje i obezbeđuje kupcima veći izbor artikala - odgovor je jednog tržnog centra, piše Srpskainfo.

U drugom imaju isto obrazloženje.

- U skladu sa dostupnošću roba na tržištu BiH, naša kompanija iste plasira putem svoje prodajne mreže - kratko poručuju iz drugog tržnog centra.

U Ministarstvu trgovine i turizma RS kažu da, po podacima s kojima raspolažu, nema problema u snabdevenosti tržišta i ono je trenutno stabilno.

- Proteklih dana, odnosno od početka meseca, primećena je povećana tražnja za uljem i brašnom, ali je snabdevenost stabilna. Nismo imali ni neke dopise, kontakte, pozive ili slično od strane trgovaca da imaju problem s nabavkom ili uvozom roba - poručuju iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Podsećaju da su nabavili određenu količinu ulja, koja još nije puštena u promet.

Po poslednjim podacima Zavoda za statistiku Republike Srpske, jestivo ulje je u februaru poskupelo u proseku za 33,3 odsto. Prosečna cena ulja na rafama tržnih centara u Srpskoj u februaru prošle godine iznosila je 2,43 KM, a u februaru ove godine 3,41 KM.

Vlada RS je ograničila marže na određene osnovne životne namirnice kao što su so, životinjska mast, suncokretovo ulje i biljna mast, pasterizovano mleko, jogurt, pšenično brašno, hleb, šećer i drugo.BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR