Glas Javnosti

POSLE CURENJA AMONIJAKA U PIROTU 15 PACIJENATA PREBAČENO U UKC NIŠ: Među njima troje dece, evo u kakvom su stanju

Vesti
Autor: Glas javnosti/Kurir

Vagon sa amonijakom prevrnuo se juče na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu, zbog čega je u Pirotu proglašena vanredna situacija. U pirotskoj bolnici zbog simptoma trovanja amonijakom hospitalizovana je 51 osoba

Kako saznajemo u UKC Niš, tokom večeri i noći, do sada, zbrinuto je ukupno 15 pacijenata, 12 odraslih i troje dece. Prema poslednjem izveštaju lekara od jutros u 6 časova, svi pacijenti su trenutno stabilnih vitalnih parametara i nisu životno ugroženi.

- U Urgentnom centru UC UKC Niš nalazi se 12 odraslih i 1 dete, od toga pacijent (59) sa povredama grudnog koša hospitalizovan je u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, pacijent (49), sa srčanim tegobama, hospitalizovan je na odeljenju Klinike za kardiologiju, a dete nakon prijema, prebačeno je i hospitalizovano u opservaciji Klinike za dečije interne bolesti UKC Niš - rekli su UKC Niš.

U opservaciji Klinike za dečije interne bolesti pored 1 deteta koje je prebačeno iz Urgentnog centra, hospitalizovano još dvoje dece. Sva tri deteta su stabilnih vitalnih parametara, svesna, komunikativna, ali zbog iritacije disajnih puteva, očiju i kože, biće zadržana, radi daljeg praćenja i lečenja.

Prema rečima lekara, četiri pacijenta biće zadržana u Urgentnom centru, u opservaciji, još izvesni period, a radi daljeg praćenja. Šestoro pacijenata otpuštena tokom noći na kućno lečenje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR