Glas Javnosti

Ponovo kreće nagradna igra uzmi račun i pobedi

Vesti
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi".

Najavljujući novi nagradni ciklus igre "Uzmi račun i pobedi“ u gostovanju na TV Prva ministar Mali je istakao da će biti promena koje se ogledaju u tome da će biti izmenjen način učestvovanja.

- Neće se više slati fiskalni računi i koverte, već će se samo skenirati QR kod. Za to će biti napravljena posebna aplikacija, a o tome će javnost biti naknadno obaveštena - rekao je Mali, a saopštilo Ministarstvo finansija.

Ministar je u objavi na svom Instagram profilu precizirao da će nagradna igra početi do kraja godine. 

- Ovog jutra u @jutronaprvoj razgovorali smo o aktuelnim ekonomskim temama, ali i o nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koja će ovog puta, zahvaljujući e-fizkalizaciji, biti u potpunosti digitalna, što znači da više nemamo koverte.

S obzirom na to da sada svaki račun ima QR kod, njegovim skeniranjem, preko posebne aplikacije, postajete učesnik u nagradnoj igri.

Očekujemo da nagradna igra počne krajem godine, a na vreme ćemo vas obavestiti kada možete da počnete sa sakupljanjem fiskalnih računa. Zajedno se borimo protiv sive ekonomije! - napisao je ministar.

Podsetimo, nagradnu igru s fiskalnim računima država organizuje od 2017. godine u cilju borbe protiv sive ekonomije.

Građani su u kovertama slali fiskalne račune, a srećni izvučeni dobitnici nagrađivani su stanovima, automobilima i drugim vrednim nagradama. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR