Glas Javnosti

Deca na času umotana u ćebad (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako se na snimku vidi, deca sede u učionici umotana u ćebad, neka pokrivena i preko glave.

Na TikToku se pojavio video, koji je navodno snimljen u jednoj školi u Češkoj, a na kojem se vide učenici dok čas prate umotani u ćebad. Snimak je izazvao brojne reakcije.

„Kad nije toplo u školi, a škola bi radije da kupi ćebad“, „Nije fer, morao sam da donesem svoje ćebe“, „Naša slavna škola“, komentarišu đaci, mada i dalje nije poznato da li je snimak autentičan i šta se tu tačno dešava.



Neki češki mediji spekulišu da se osnovne škole bore sa energetskom krizom i da porast cena gasa ima svoje posledice, a da je „jedino što je škola obezbedila deci – ćebad“.

I bilo bi možda i smešno da nije tužno i da – i mi nismo vrlo blizu te situacije, zatečeni usred energetske krize i u susret zastrašujuće teškoj zimi, kako je najavljuju. Učionice škola su već hladne, a roditeljima srpskih đaka nedavno je stigla dramatična poruka – molba da decu oblače toplije jer je „država propisala da temperatura može biti maksimalno 20 stepeni ali i niža“.

Nova.rs imala je uvid u dokument koji je napravilo Ministarstvo rudarstva i energetike, nakon čega je prosleđen Ministarstvu prosvete, a potom i javnim ustanovama i, kako se čini – svi ćemo nositi ćebad.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Naomi Samuel u 10.10.2022 14:38:31 h
     0 
Želim se zahvaliti DR Apati, čovjeku koji mi je pomogao da popravim svoj brak i natjerao muža da me voli više, ako imate bilo kakav problem u braku, možete ga direktno kontaktirati na -Email- drapata4@gmail.com, Također možete poslati Whatsapp/viber na ovaj broj 1(425) 477-2744, on je prava osoba koja će vam pomoći s vašim bračnim problemom, želim vam sve najbolje.
od Naomi Samuel u 10.10.2022 10:31:04 h
     0 
Bok prijatelji, ja sam Naomi Samuel, nova sam ovdje, ne znam kako stvari ovdje funkcioniraju, ali ovdje sam pročitala dobre komentare i dodat ću malo iz svog života jer će mnogima biti od koristi mi ovdje, u potrazi za odgovorima i odnosima za rješavanje problema. Bila sam četiri godine u vezi sa Samulom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema svom mužu, pitala sam ga o svemu sam obećao, ali on je odbio. O