Glas Javnosti

POLITIČKA STRANKA "SVI ZA UKRAJINU" U PROBLEMU SA FINANSIJAMA

Vesti
Autor: Glas javnosti

Valjevski NVO aktivista Čedomir Stojković zv. Čeda podmornica, predsednik političke strankeSvi za Ukrajinu", zašao je u ozbiljnu finansijsku krizu, koja nije zahvatila samo njega i njegovu advokatsku kancelariju, već i njegovu političku partiju

Poznato je da je Nikola Sandulović, novoimenovani počasni konzul tzv. Kosova u Severnoj Makedoniji, inače bivši predsednik tzv. "Republikanske stranke" bio glavni finansijer Stojkovićeve partije "Svi za Ukrajinu", međutim od nedavno i on mu je otkazao materijalnu pomoć i podršku.

Suština je u činjenici da je Stojković sve obmanuo, predstavljajući se kao antiruski aktivista, a u suštini on je bio agent ruskih specijalnih službi, kojima je denuncirao sve vodeće ukrajinske i ruske opozicione aktiviste koji su se nalazili u Srbiji.


Stojković je zapravo maestralno razbio u Beogradu opozicioni aktivizam ruskih disidenata Vladimira Volohonskog i Pjotra Nikitina, pri čemu je u tu svrhu iskoristio mladog Ilju Zernova, koji je psihički popustio, zbog čega je jedno vreme bio i hospitalizovan na klinici za nervne bolesti. Osim toga, Nikitin okrivljuje Stojkovića da mu je on uništio brak, pri čemu, za sada, ne raspolažemo konkretnijim podacima kako je do toga došlo.

Da apsurd bude još veći, Stojkoviću je glavnu podršku u osnivanju političke partije "Svi za Ukrajinu" pružila ukrajinska ambasada u Beogradu, a on je zapravo sve suprotno radio.

Od nedavno su se pojavile i informacije da je Stojkoviću nalog, da za obeležavanje dana otpočinjanja ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, odnese tortu sa mrtvačkom glavom ispred ruske ambasade u Beogradu, izdat od specijalnih službi Ruske Federacije, kako bi se ceo ukronacistički narativ dodatno iskompromitovao.


Inače, Stojković je u poslednjih nekoliko dana u više zapadnih ambasada pokušao da dođe do finansijskih sredstava, noseći sa sobom fascikle promotivnih materijala partije "Svi za Ukrajinu" i izvesnih "antihibridnih projekata", ali u tome nije uspeo. Glavni razlog je u činjenici što je Stojković i njegova advokatska kancelarija nalazi na crnim listama u svim kreditnim biroima banaka, pri čemu se i sve njegove finansijske transakcije tretiraju kao sumnjive. Zbog svega navedenog, biće interesantno šta će biti sa Stojkovićevom političkom partijom "Svi za Ukrajinu".

U čudesnom svetu špijunaže, nije uvek onako kako to na prvi pogled izgleda. Deo stručne javnosti smatra da Čedomir Stojković zapravo deluje po zadacima neke od srpskih službi bezbednosti i da taj zadatak obavlja maestralno. U tom smislu, treba se setiti njegovih čestih odlazaka u sedište jedne od srpskih službi bezbednosti, a koje je u nekoliko navrata neoprezno otkrio na svom Tviter nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR