Glas Javnosti

ČEDA PODMORNICA TAJNO ORUŽJE UKRAJINE

Vesti
Autor: Glas javnosti

Internet peticija da se Čedomir Stojković donira Ukrajini pobrala je brojne pozitivne komentare u Ambasadi ove zemlje u Beogradu. Naime, ukrajinske diplomate nameravaju da upute dopis svom Ministarstvu odbrane sa predlozima kako bi ta u svakom smislu specijalna donacija mogla da bude iskorišćena na terenu.


Ocenjujući da je „podmornica“ višenamensko borbeno sredstvo, kao prvu opciju će predložiti da, na planu vođenja psihološkog rata, posredstvom razglasa drži govore namenjene ruskim vojnicima u Donbasu. Tu je intencija da ih njegova frekvencija glasa izludi i nagna da se razbeže sa položaja, kao što je do sada delovao na malobrojne pristalice ruske „opozicije“ na skupovima u Beogradu.
U drugoj, izvesnijoj varijanti, poslužiće kao izvođač praktičnog dela nastave iz predmeta Moral vojske, zadužen za rad sa plaćenicima iz afričkih zemalja, a naročito Somalije. Međutim, u tom scenariju postoji jedna skrivena začkoljica, te ukrajinske diplomate razmatraju da se posavetuju sa profesorom beogradskog Univerziteta Nikolom Samardžićem, koga studenti od juče iz milošte zovu „Tuđa ruka svrab ne češe“. Ukoliko procene da su rizici realni, zamoliće da ova donacija bude praćena i kontingentom pomoći u vidu veće količine antibiotika širokog spektra dejstva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR