Glas Javnosti

OTAC I SIN UBIJENI NA KUĆNOM PRAGU: Nikada nećemo zaboraviti 17. mart 2004. godine (VIDEO, FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić položio je venac na spomen obeležje ubijenim meštanima Dobrivoju i Borku Stoliću koji su ubijeni 17. marta 2004. godine na kućnom pragu u selu Drajkovce.

Jevtić je, u prisustvu opštinskog rukovodstva položio venac na spomen obeležje koje se nalazi u dvorištu crkve Sveti Jovan, u Štrpcu koje je posvećeno pripadnicima vojske, policije i civilima ubijenim tokom ratnih sukoba na Kosovu.

Podsetio je da su na današnji dan pre dve decenije ubijeni otac i sin Dobrivoje i Borko Stolić i poručio da nikada neće zaboraviti ono što se desilo 17. marta 2004. godine.


“Dve decenije od ubistva Dobrivoja i Borka Stolića se danas navršava. Dve decenije od pogroma koji je za cilj imao etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije. Danas smo ovde da odamo počast i da poručimo da nikada nećemo zaboraviti ono što se desilo 17.marta 2004. godine", rekao je Jevtić.

Istovremeno, još jednom je pozvao one koji su bili dužni da kazne ubice.


"Ubijeno je osmoro Srba, ovde u Štrpcu otac i sin Dobrivoje i Borko Stolić. Širom Kosova i Metohije porušeno je i oskrnavljeno na desetine svetinja, srpskih kuća i sve ono što smo mogli da gledamo na slikama koje su tih dana i nakon 17. marta dolazile.

Ovo je i trenutak kada moramo da kažemo da oni koji su juče govorili da se 17. marta desio miran protest da im poručimo da su na taj način još jednom pucali u sve ubijene i ranjene Srbe”, kazao je Jevtić.


(Foto: Jutjub)

On je upozorio da se i u ovom trenutku dešava tihi pogrom bez ispaljenog metka koji za cilj ima nestajanje Srba sa ovih prostora

“Mi ćemo se tome odupreti, i na ovaj dan danas pozivamo i poručujemo međunarodnoj zajednici da ne dozvoli da se opet desi ono što se desilo 2024. godine to nikako ne sme da se ponovi, ali da ne dozvoli da se tihi pogrom bez ispaljenog metka etnički čisti jedan narod na ovom prostoru” istakao je Jevtić.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR