Glas Javnosti

NESTOROVIĆ:Srpski narod shvatio da mu zapad želi zlo, kažnjavaju se patriote

Vesti
Autor: Glas javnosti

Udruženje Lekari i roditelji za nauku i etiku predstavilo je Deklaracija o zaštiti univerzitetskih profesora i prava na patriotizam kojom se traži da odgovorni u Vladi, na univerzitetima i fakultetima uspostave vladavinu prava i obezbede sprovođenje svojih zakona i propisa i načela slobode mišljenja.

Profesorka Valentina Arsić Arsenijević rekla je da su se na meti pojedinaca našli intelektualci koji su patriote i pripadnici Srpske pravoslavne crkve i koji se zalažu za zdravo odrastanje budućih naraštaja, a da se progon dešava i na univerzitetu, koji mora biti „svetionik slobode“.


Profesor Branimir Nestorović rekao je da je pandemija kod Srba probudila patriotizam i da je srpski narod shvatio da im zapad želi zlo i da se sada kažnjavaju patriote.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je da su progonjeni ugledni profesori i lekari, jer neko želi da prekine njihov uticaj na đake i njihovu društvenu angažovanost, jer u njima vide potencijal za društvene, moalne, duhovne i političke promene.

Obradović je poručio da je neophodno odbraniti slobodu misli i govora i prava na patriotizam, posebno na univerzitetima.


On je dodao da ceo svet ide ka desnom spektru i da se to ne može zaustaviti, kao ni okretanje naroda ka tradicionalnim vrednostima.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR