Glas Javnosti

NAŠA NAJLEPŠA SRBIJA: Vučić dodelio nagrade autorima najlepših fotografija naše zemlje (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodeljuje nagrade autorima fotografija sa konkursa "Naša najlepša Srbija" na izložbi njihovih fotografija u Palati Srbija.



- Hvala svima, ovo je malo neobično da smo se okupili, neko bi rekao zbog fotografija koje su ljudi napravili pa okačili na društvene mreže, ali to je poseban žiri odlučivao koje im se fotografije dopadaju.

 

Svaka od vaših fotografija slavi lepotu zemlje, našu Srbiju! U eri socijalnih mreža koje se neretko koriste samo sa kritiku svega, ono što jeste obaveza svakog od nas je da svoju zemlju čuvamo, volimo i njenu lepotu negujemo. Andrić je rekao da je značaj lepote u raznolikosti vidova u kojima se ona javlja. Sa istoka Srbije imamo nedovoljno, više ih je sa zapada Srbije, ali verujem da će u narednom periodu biti i sa istoka i još više sa juga Srbije.
 


Na tim fotografijama sem naše veličanstvene prirode, koje mnogi nisu svesni, lepše govorimo o predelima u inostranstvu koji nisu ni upala lepi kao naši predeli i dobro bi bilo da vi nastavite, ali pokazali ste i ovim primerom koliko volite našu zemlju - rekao je predsednik Vučić i dodao:

"Sve bih zamolio da u ovim vremenima sukoba, smutnje, problema, čuvamo i volimo svoju zemlju i guramo je napred."

Pobednica Dragana Macura

Najviše glasova (6.499) dobila je fotografija autorke Dragane Macure i njoj je predsednik uručio nagradu.

Nagradu je dobio i Aleksa Petrović, Bojana Vukomanović, Budimir Jovanović, Negoslava Stanojević, Bojan Lučić, Andrej Manojlović, Vesna Smiljanić, Aleksandra Bakić, Siniša Stanišić, Sibila Gubić, Jovana Petković, Snežana Živković, Srđan Ristić, koji je dvostruki dobitnik nagrade, Sanja Stojiljković, Sanja Živadinović, Natalija Davidović, Marija Milosavljević, Jovana Grmuša.





Konkurs "Naša najlepša Srbija" organizovan je u junu prošle godine sa ciljem da se na najbolji način promoviše lepota Srbije, a svake nedelje birana je najlepša autorska fotografija, koju su kandidati slali na mejl Predsedništva otvoren za tu namenu.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR