Glas Javnosti

MASOVNO UNIŠTAVANJE SRPSKIH SIMBOLA: Strašan trend posle usvajanja sramne rezolucije o Srebrenici (VIDEO, FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Posle izglasavanja sramne rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u UN svedoci smo sve češćih i sve drskijih napada na srpsko nacionalno znamenje.

Ovaj niz incidenata je započeo pre nekoliko dana u Prijepolju, gde je maloletnik skinuo srpsku zastavu, uništio je i bacio u reku. Sličan incident se dogodio i pre neko veče u Novom Sadu, što ukazuje na zabrinjavajući trend.

Mnogi analitičari i građani veruju da su ovakvi postupci podstaknuti nedavno usvojenom Rezolucijom koja navodno okrivljuje srpski narod za genocid u Srebrenici.

Ova rezolucija je izazvala burne reakcije u javnosti, jer je mnogi vide kao deo šire kampanje koja ima za cilj da ocrni Srbiju i njen narod.

Protekli dani su pokazali da su ne samo autonomaši i pripadnici manjinskih zajednica, već i razni drugi neprijatelji Srbije, osetili podršku i podsticaj sa Zapada da otvoreno iskazuju svoj antisrpski stav. Sve je više onih koji veruju da su ovi napadi deo planirane kampanje koja ima za cilj da destabilizuje zemlju i podriva nacionalno jedinstvo.


Većina građana izražava ogorčenje i zabrinutost zbog ovakvih incidenata, jer smatraju da uništavanje nacionalnih simbola predstavlja direktan napad na suverenitet i dostojanstvo Srbije. Pored toga, ovi događaji podstiču strahove od novih provokacija i eskalacije tenzija u društvu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da će preduzeti sve neophodne mere kako bi se počinioci ovih incidenata identifikovali i adekvatno sankcionisali. Apeluju na građane da ostanu mirni i da ne odgovaraju na provokacije, ali i da prijave svaki vid vandalizma i nepoštovanja nacionalnih simbola.

U trenutku kada se Srbija suočava sa brojnim izazovima, neophodno je pokazati jedinstvo i odlučnost u odbrani nacionalnih vrednosti i interesa.


Glas javnosti/Vaseljenska

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR