Glas Javnosti

I MUSLIMANI SVESNI DEBAKLA NA GLASANJU O SREBRENICI! Bosanski novinar žestoko: Od 193 zemlje, 109 nije za rezoluciju! Kakav vam je to uspeh?

Politika
Autor: Glas javnosti

"Vučiću ni velika Amerika, ni čitava EU, nisu mogli ništa - zaključuje se iz reči bosanskog novinara Senada Hadžifejzovića na Fejs televiziji, dok uzrujano govori o debaklurezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, tačnije debaklu namera njenih tvoraca i sponzora.

- 83 glasova za rezoluciju je malo. 19 glasova protiv je mnogo. 68 država suzdržano - to je previše. 21 država nije glasala - takođe previše.

Od 193 zemlje 109 nije bilo za rezoluciju, 84 jeste. I kakav je to uspeh? Genocid u Srebrenici, kao i u Ruandi, traži konsenzus, jedan glas čitavog sveta. I čime sebe hvali Lagumdžija?



Čak ni velika Amerika, Kanada, Australija, čak ni čitava Evropska unija, čak ni čitava Organizacija islamskih zemalja, nisu uspele da skupe više od 84 glasa, a Lagumdžija se hvali da je to on.

Čak 38 sponzora, i to onih najvažnijih, najsnažnijih država, jedva je uspelo da izlobira, ubedi, i to mesecima, još samo dodatnih 46 zemalja, a on se hvali - ističe Hadžifejzović u emisiji.

Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR