Glas Javnosti

LUKA BOJOVIĆ SLETEO U SRBIJU: Posle deset godina robije ponovo je u Beogradu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Luka Bojović, nekadašnji član Zemunaca, posle deset godina provedenih u zatvoru u Španiji, stigao je u Srbiju. Naime, on je večeras oko 8.30 časova sleteo u Beograd direktnim letom iz Madrida.

Po Bojovića, koji se poslednjih godina dovezuje u direktnu vezu sa škaljarskim klanom, otišli su pripadnici MUP-a i Interpola koji su zaduženi za proces ekstradicije.

Na aerodromu "Nikola Tesla" u trenutku sletanja aviona u kojem se nalazi Bojović je bio veći broj pripadnika policije, a sačekao ga je i advokat Borivoje Borović.

Podsetimo, protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak niti je za njim raspisana poternica. Po njegovom dolasku, on je za pravosudne organe slobodan čovek.


On je uhapšen u Valensiji tako što je praćena njegova supruga. U Španiji je 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali su mu se u kaznu zatvora računale i prethodne dve godine koje je proveo u zatvoru.

Njemu je u Španiji izrećena kazna od tri godine zatvora za falsifikovanje isprava, za zločinačko udruživanje mu je izrečena kazna od pet godina, dok je za posedovanje oružja dobio deset godina robije.

Ipak, kada je reč o Srbiji, Viši sud u Beogradu je u avgustu 2016. godine naredio povlačenje poternice za njim, jer je oslobođen za više ubistva i pokušaja ubistva u Srbiji.

Za njim je 2010. bila raspisana poternica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka.

Posle suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena poternica za njim.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR