Glas Javnosti

LUKA BOJOVIĆ STIŽE U BEOGRAD: Već je u avionu za srpsku prestonicu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Luka Bojović, navodni vođa zemunskog klan, ukrcan je na avion u Madridu i večeras bi trebalo da sleti u Beograd. Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji navodno prikazuje Bojovićev ulazak u avion, a prema navodima medija njega će na Aerodromu Nikola Tesla sačekati policija i sprovesti pravo u policijski stanicu 29. novembar.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako Bojovića sprovode španski policajci i ukrcavaju ga u letelicu. Prema informacijama sa sajta aerodroma, avion Er Srbije iz Madrida trebalo bi da sleti u Beograd u 19.45., objavio je N1 pozivajui se na Blic i Nova.rs.

Bojović je odslužio 10 godina od ukupne zatvorske kazne od 18 godina kao vođa organizovane kriminalne grupe i kao stranca, španske vlasti ga proteruju u zemlju porekla – Srbiju.

Mere bezbednosti će biti na visokom nivou na beogradskom aerodromu, a policija je organizovala nekoliko alternativnih varijanti za bezbedno odvoženje Bojovića, objavio je Blic. Po sletanju aviona u Beograd, Bojović neće izaći sa ostalim putnicima koji letom Er Srbije stižu iz Madrida.

„Pretpostavlja se da zbog lične bezbednosti neće ulaziti u zgradu aerodroma Nikola Tesla, već da će u pratnji policijskih inspektora izaći iz aviona direktno u policijsko vozilo koje će biti parkirano pored vazduhoplova. Zatim će izaći sa aerodromskog kompleksa na jedan od sporednih izlaza“, rekao je izvor „Blica“.

Po sletanju na beogradski aerodrom prva adresa na koju će Bojović otići u pratnji policije trebalo bi da bude stanica policije 29. novembar. Prema saznanjima „Blica“ tu će biti obavljen razgovor sa njim i identifikacija koja je standardna procedura vezana za ekstradicije i deportacije. Bojović će čuti da je u Srbiji slobodan čovek jer se protiv njega ne vodi nijedan postupak, ali će mu biti saopšteno ono što i sam zna – da je njegova bezbednost ugrožena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR