Glas Javnosti

VUČIĆ : Prvi direktan let od Kine do Srbije

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Avion kineske kompanije Hainan erlajns (Hainan Airlines) sleteo je jutros na beogradski aerodrom, posle četiri godine obnovljena direktna linija između glavnih gradova Srbije i Kine.

Dočeku aviona Erbas 330 prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je kazao da je to "prvi direktan let od Kine do Srbije".
- Za sada će let ići jednom nedeljno, a od septembra, oktobra dva puta nedeljno ćemo leteti do Kine - rekao je Vučić.

Naveo je da će let trajati devet i po sati i ocenio da će avionska linija, koja će nositi ime srpskog naučnika Mihajla Pupina, privući veći broj kineskih turista i poslovnih ljudi u Srbiju.

Vučić je najavio i da će u narednom periodu Er Srbija uspostaviti direktnu liniju za Čikago, prenosi portal Ekapija.
Upitan da li će postojati obavezan karantin za putnike koji iz Kine dolaze u Srbiju s obzirom da takve mere važe za ulaz u Kinu, Vučić je rekao da u Srbiji ne postoje "nikakve ograničavajuće mere".
Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, koja je doputovala letom Hajnan erlajnsa, izjavila je da će tom linijom biti ojačana saradnja dve zemlje i ojačana pozicija Srbije kao regionalnog saobraćajnog čvorišta.


Hainan erlajns za sada će leteti samo subotom iz Tjenđina (Tjencin) preko Pekinga do Beograda.
Kompanija Hainan Airlines počela je da saobraća od Pekinga do Beograda preko Praga u septembru 2017, ali su letovi obustavljeni krajem 2018. godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR