Glas Javnosti

Detalji sastanka patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija: Čujem da nisi poželjan gost u Beogradu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Prvi put po okončanju izbora u Crnoj Gori, u sedištu Patrijaršije u Beogradu susreli su se patrijarh Irinej i mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović.

Pored razgovora o novoj crnogorskoj vlasti, dva crkvena velikodostojnika diskutovali su i o dogovoru Srbije i Kosova u Vašingtonu, nakon čega je patrijarh rekao mitropolitu da je čuo da nije dobrodošao u Beograd.

Amfilohije je u prestonicu Srbije došao 09. septembra kako bi informisao Irineja o događajima u Crnoj Gori, ali i da čuje od patrijarha kakav je to sporazum u Vašingtonu nedavno sklopio predsednik Srbije .

Prema saznajima patrijarh je nakon toga Amfilohiju rekao kako veruje predsedniku Vučiću, uz opasku da mitropolit crnogorsko-primorski preteruje kad kritikuje predsednika Srbije i da bi bilo dobro da ublaži svoje javne nastupe. Izvori navode da je Irinej zamerio Amfilohiju što Vučića naziva izdajnikom.

-Tokom razgovora, patrijarh je rekao Amfilohiju kako je čuo da nije dobrodošao u Beograd, na šta mu je mitropolit odgovorio da verovatno nije poželjan gost vlastima u Srbiji, navodi izvor.

(Glas javnosti/Nova)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR