Glas Javnosti

BEBA (2) UPUCALA OCA DOK JE IGRAO IGRICU: Tragedija u porodičnoj kući potresla Ameriku

Vesti
Autor: Glas javnosti

Dvogodišnji dečak slučajno je ubio svog oca u Americi, pucajući iz napunjenog pištolja koji su njegovi roditelji ostavili bez nadzora.

Kada su 26. maja stigli u kuću žrtve u blizini Orlanda, policija je, upozorena pozivom, otkrila majku Mari Ajalu kako svom suprugu Redžiju Mabriju pruža prvu pomoć. Policija je prvobitno mislila da je otac, koji je preminuo u bolnici, sebe upucao, ali je najstarije dete u porodici reklo da je počinilac njegov dvogodišnji brat, saopštila je tamošnja policija.

Pištolj je bio u torbi koju je Mabri ostavio na podu, a dete je, kada ga je pronašlo, pucalo u leđa svom ocu dok je igrao video igricu na kompjuteru, dodala je policija.

Pet članova porodice, uključujući petomesečnu ćerku, bili su u istoj prostoriji u vreme nesreće.

Oba roditelja su na uslovnoj slobodi zbog višestrukih krivičnih dela zanemarivanja dece i upotrebe droga, navela je policija i dodala da vlasnici oružja koji ga ne čuvaju bezbedno mogu da dožive tragediju koja se sada desila.


U SAD se često događaju takve nesreće. Dvogodišnje dete je u avgustu 2021. godine uzelo oružje ostavljeno u rancu i ubilo majku metkom u glavu usred njenog đsastanka na platformi Zum.

Nesreća se dogodila dok u SAD traje rasprava o nošenju vatrenog oružja posle nekoliko oružanih napada u supermarketu, bolnici i jednoj školi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP