Glas Javnosti

ALEKSANDAR ZOBENICA: Vučić nije poklekao

Vesti
Autor: Glas javnosti

Pritisci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od strane zapadnih moćnika, a posebno u poslednjih pola godine gotovo su neizdrživi, ipak on nije ustuknuo.Politika rukovodstva Srbije je jasna i kako se za sada čini ne postoje naznake da će se menjati. Vučićev stav je nedvosmislen i jasan, Kosovo i Metohija su neotuđivi deo Srbije.

-Opozicija u Srbiji bez obzira na potrebno nacionalno jedinstvo zarad očuvanja nacionalnoj interesa i KiM zajedno sa opozicionim medijima radi sve kako bi otežala položaj Aleksandra Vučića pred strancima i oslabila ga kako bi pokušali lakše da preuzmu vlast, rekao je Aleksandar Zobenica za Insajder.

Sagovornik Insajdera iz Beograda tvrdi da bi Zapad mogao da pokuša da promeni vid pritiska na rukovodstvo Srbije obzirom na to da dosadašnji politički pritisci na Vučića nisu urodili plodom i za njih je začuđujuće da predsednik i dalje čvrsto drži nacionalni kurs Srbije.

Ipak postoji nekoliko stvari vidljivih svakom građaninu o planovima koje Zapad planira da sprovede. Naime ruski opozicionar živopisne biografije Vladimir Volohonski, koji je međunarodnu slavu stekao kao “genije” koji je krajem februara 2022. godine slao lažne dojave o postavljenim bombama širom Rusije, rešio je da svoje novo gnezdo svije ni manje ni više nego u Srbiji.

I to ne bi bilo sporno, jer Srbi su oduvek bili dobri domaćini, da ovaj koloritni politički egzibicionista nije nastavio, pa čak i unapredio i obogatio svoju agendu novim, sa aspekta interesa naše zemlje veoma problematičnim gafovima.


Volohonski je odjednom u stranoj zemlji postao zabrinut za kvalitet vazduha koji se udiše, pa je zdušno podržao proteste ovdašnjih tzv. ekoloških pokreta, koji su kako je već poznato ekspoziture zapadnih centara moći.

Veze Volohonskog sa zapadnim centrima preko kompanije u kojoj je zaposlen – beogradskog predstavništva češke firme za razvoj softvera “JetBrains” – sežu do krupnog britanskog kapitala i obaveštajnih struktura u Londonu.

Ukoliko saberete elemente upravo prikazane jednačine postavlja se pitanje da li Volohonski u Beogradu sa svojim istomišljenicima pravi planove i razvija strategiju za sprovođenje nekakve “obojene” revolucije?

Ali, on nije usamljen slučaj, tu je i Čedomir Stojković, član predsedništva NVO „Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata“ koji već neko vreme priprema subverzivnu akciju, kako bi sebe i aktiviste pomenute nevladine organizacije predstavio kao žrtve.

Naime, Stojković je planirao da u kasnim noćnim časovima narandžastom farbom isprska ulaze zgrada i ulazna vrata stanova u kojima u Beogradu žive aktivisti pomenute NVO, kako bi se sumnja javnosti usmerila ka nacionalističkim i patriotskim organizacijama u Srbiji.

Narandžasta boja farbe je namerno izabrana, jer ta boja simbolizuje tzv. Narandžaste revolucije koje su se događale na postsovjetskom prostoru i predstavljaju simbol borbe za prozapadne vrednosti.

Sve ovo na prvu može delovati kao neozbiljno, ali zaista je pitanje vremena kada će Stojković i njegovi sedbenici sa farbi i krečenja preći нa radikalnije oblike svog organizovanja i započeti da koriste nasilje prema mirnim žiteljima Srbije, koji ne dele njihove vrednosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR