Glas Javnosti

“Asteroid” Knežević: Kostićev posilni sa rukama u medu SANU

Vesti
Autor: Glas javnosti


Kao što svaki superheroj u filmu ili stripu ima svoju vernu desnu ruku, tako i naš super(anti)heroj Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) i osvedočeni eksponent interesa Zapada i globalnog prvoborca za ljudska prava, slobodu i demokratiju Džordža Soroša, ima svog odanog posilnog, generalnog sekretara SANU Zorana Kneževića.

Naime, Knežević, po struci astronom, dugogodišnji direktor Astronomske opservatorije u Beogradu i redovni član Odeljenja za matematiku, fiziku i geo-nauke SANU, a od septembra 2020. godine i generalni sekretar Akademije, predstavlja jednu od najpouzdanijih Kostićevih konekcija prema zapadnom faktoru, posredstvom koje ovaj dobija značajan deo sredstava i instrukcija za svoj i pakleni naum svojih stranih mentora – da od SANU napravi puku marionetu u rukama Zapada i Soroša, koja će zatim biti stavljena u funkciju sistematskog zatiranja srpske kulture i identiteta iznutra. Takav Kneževićev angažman je (pre)poznat i na Zapadu, pa je od svojih italijanskih kolega dobio tu čast da po njemu bude nazvan jedan asteroid – “3900 Knežević”.



Međutim, tu se nepočinstva ovog naizgled simpatičnog i benignog čovečuljka ne završavaju, pa je tako Knežević dopustio sebi da sa pozicije generalnog sekretara SANU posegne duboko u “ćup sa medom”, odnosno kasu Akademije, pravdajući to troškovima objavljivanja izvesne stručne publikacije. Pošto je reč o nimalo zanemarljivom iznosu od više hiljada evra, to budnim očima u SANU nije moglo da promakne, pa se Knežević, uhvaćen “u šteti” i ruku lepljivih od pomenutog “meda”, krajnje nevešto pravdao kako je zapravo sve činio uz znanje i odobrenje Kostića.

Sa približavanjem izbora za novo rukovodstvo SANU, sva je prilika da će Kostićeva zvezda ugasnuti, pa ostaje da se vidi da li će asteroid “3900 (evra) Knežević” nastaviti da se besciljno okreće oko nje, ili će se ipak dozvati pameti i korigovati svoju putanju ka patriotski opredeljenim snagama, koje bi mogle da donesu preko potrebno ozdravljenje SANU.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR