Glas Javnosti

SMANJITI 10 PUTA DAVANJA IZ BUDŽETA POLITIČKIM STRANKAMA – predlog Pokreta srpske sabornosti

Politika
Autor: Glas javnosti

Starešinstvo Pokreta srpske sabornosti je na Savindan 2024. godine donelo nekoliko veoma bitnih odluka, izjavio je za Glas javnosti prim. prof. dr Alek Račić, predsednik Pokreta.

Među najvažnijim odlukama je ta da treba proglasiti akt o prisajedinjenju Republike Srpske i Republike Srbije, koji je u izradi i naš Pokret srpske sabornosti za Republiku Srpsku će dalje da iznese u javnost detalje po kojima će postupati, s obzirom na to da ni vlast ni opozicija ni u Republici Srpskoj, ni u i Republici Srbiji ne rade ništa po tom pitanju, navodi Račić.

Druga odluka odnosi se na akt o proglašenju okupacije Kosova i Metohije koji smo već započeli, napravili onlajn peticiju i baštinimo vrednosti koje su patrijarh Pavle i Sabor Srpske pravoslavne crkve doneli 2005. godine, dodaje naš sagovornik.

Treća odluka odnosi se na finansiranje stranaka u Republici Srbiji iz budžeta, dakle od para naroda, što je aktuelna tema, ali koju jedino Pokret srpske sabornosti iznosi u javnost jer ostali politički faktori u Republici Srbiji kriju koliko para dobijaju iz budžeta za rad koji je pod velikim znakom pitanja, navodi Račić i dodaje:

– Svi akteri na političkoj sceni koji iznesu podatke o tome biće od nas prihvaćeni i mi ćemo njihove podatke obelodaniti i ukomponovati sa tim koliko ta pljačka iz budžeta šteti narodu i državi.


– Prema podacima iz Grupe građana Mi – beogradska lista, oni u naredne četiri godine iz budžeta dobijaju 3,5 miliona evra na osnovu 13 poslanika i šest odbornika, što znači da SNS dobija oko 35 miliona, Srbija protiv nasilja oko 18 miliona i tako dalje. PSS ovo smatra besprizornom pljačkom građana i nastavlja sa pritiscima da se ova davanja smanje 10 puta – saopštilo je Starešinstvo Pokreta srpske sabornosti.  

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR