Glas Javnosti

PSS: BEZ IZMENA IZBORNE PROCEDURE NEMAMO ŠTA DA TRAŽIMO NA IZBORIMA, podržavamo “MI – Glas iz naroda”

Politika
Autor: Glas javnosti

Odavno postoji pritisak za gašenje Pokreta srpske sabornosti i od vlasti i od opozicije, saopšteno je iz Pokreta.

Pokret srpske sabornosti (PSS) ostaje na stanovištima opisanim u programu kojim je registrovan u APR za društveno-politički rad, na Veliku Gospojinu 2021. godine, ističe se u saopštenju za javnost Starešinstva Pokreta povodom, kako se navodi, nekoliko hiljada zahteva koji su im pristigli proteklih desetak dana.

– U izradi tog programa, pored predsednika Pokreta, prim. prof. dr Aleka Račića, učestvovali su i prof. dr Branimir Nestorović i prof. dr Miladin Ševarlić. Ta platforma je korišćena za predizbornu kampanju pre dve godine i lista Snaga sabornosti naroda je iznela marta prošle godine u javnost, koja je raznim opstrukcijama onemogućena da skupi potpise – navode iz PSS.

Najsličniju platformu, kako pojašnjavaju, imao je Patriotski blok i prema toj osnovi došlo je do podrške njima za prethodne izbore, uz obećanje da će se, pored svega navedenog u potpisanom sporazmu, zahtevati i izmena predizborne procedure.

– PSS je podržao zahteve većeg dela opozicija za izmene te procedure pre nekoliko meseci, a kako ona nije izmenjena, u izborima nismo učestvovali. Trenutno na političkoj sceni jedino novoformirana GG “MI – Glas iz naroda” ima takav program i u obavezi smo da ih podržimo dok god se drže te političke platforme. Neki naši visoki funkcioneri smatrali su da ipak treba da se izađe i na ovakve izbore, prešli su i dospeli na listu GG “MI – Glas uz naroda” što PSS nikada nije osudio, jer je predsednik Račić pozvao članstvo da samo odluči o daljem političkom angažmanu. Ovo pre svega zbog toga što odavno postoji pritisak za gašenje PSS i od vlasti i od opozicije, a ovakvim stavom da bez izmene izborne procedure nemamo šta da tražimo na izborima, dodatno otežavamo svoj položaj, iako samo sprovodimo ideju – stoji u saopštenju.

Sve što je vezano za ostvarenje pomenutog programa, spremni smo da pomognemo, kao što ćemo biti spremni da u javnost iznesemo odstupanja od tog programa, nadamo se i sa konkretnim dokazima zbog čega, naglašava se u saopštenju i dodaje da je PSS takođe spreman i “na povlačenje sa političke scene ukoliko neka druga politička snaga, u ovom slučaju “MI – Glas iz naroda” sprovede predloženi program, jer smo se okupili oko političke platforme koja je spas za nas i naše porodice, a ne radi dobijanja nekakvih funkcija”.

– Postoji i sve veći broj zahteva, a unutar PSS je to velika većina, da ipak PSS mora da opstane kao nekakva vrsta političke kontrole sprovođenja ovog programa, zbog loših iskustava iz prošlosti da se na osnovu neke platforme dospe do skupštinskih klupa, a onda se to ne ostvaruje – zaključuje se u saopštenju Starešinstva Pokreta srpske sabornosti.  

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR