Glas Javnosti

RAČIĆ: BIOKAMPUS DA ISPITA ŠTETNE POSLEDICE NATO AGRESIJE I STRANIH PRLJAVIH TEHNOLOGIJA, pare iz budžeta NE koristiti za interese zapadnih kompanija

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokret srpske sabornosti podržava inicijativu RAS Akademije da se razluči kakav naučnoistraživački rad će obavljati u Biokampusu koji toliko reklamiraju i predsednik i premijerka Srbije, izjavio je za Glas javnosti predsednik Pokreta prim. prof. dr Alek Račić.

– Za nas je ključno da se izvrši konačno ispitivanje posledica NATO agresije 1995. i 1999. godine, da se da studija o štetnosti iskopavanja litijuma, magnezita i ostalih elemenata i da se obelodani kakvo štetno dejstvo po stanje zdravlja stanovništva i životnu sredinu imaju prljave fabričke tehnologije onih fabrika koje su ovde došle po raznim diplomatskim inicijativama, a ustvari koriste štetne tehnologije koje ne smeju da koriste u svojim državama – ističe prof. Račić.


Ukoliko Biokampus to ne radi, nema govora da se pare iz budžeta građana daju za nekakve druge namene, dodaje naš sagovornik.

– Za nas je najbitinije ovo što sam sada rekao i pozivamo građane da insistiraju na ove tri stavke, inače nema potrebe ni za kakvim biokampusima koji koriste za potrebe privatnih stranih zapadnih kompanija – poručuje prof. Račić, predsednik Pokreta srpske sabornosti. 

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR