Glas Javnosti

PSS: KO PRISVAJA NAŠU IDEJU O ORGANIZACIJI SABORA?

Politika
Autor: Glas javnosti

Pokret srpske sabornosti nema ništa protiv krađe naše intelektualne svojine, ako to bude iskorišćeno za dobrobit naroda i države, ali je nekorektno što se PSS i naši funkcioneri ne pominju kao začetnici ove ideje, naglašava se u saopštenju Starešinstva Pokreta.

Povodom najave iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će 5. i 6. maja u Beogradu i drugim delovima države biti održan veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske, oglasio se Pokret srpske sabornosti.

Ideju crkveno-narodnog sabora je na redovnoj godišnjoj skupštini Pokreta srpske sabornosti (PSS) 14. februara ove godine, izneo predsednik Pokreta srpske sabornosti Vojvodine, dr Milan Paroški, navodi se u saopštenju za javnost Starešinstva Pokreta srpske sabornosti.

PSS je odredio tim koji će da se bavi organizacijom Sabora, a predsednik PSS, prof. dr Alek Račić je to predstavio u nekoliko emisija kao jedan od ciljeva PSS, ističe se u saopštenju i dodaje:

– Onda tu ideju ovog meseca prisvaja predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić i dogovara Sabor sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i patrijarhom srpskim Porfirijem.

PSS nema ništa protiv krađe naše intelektualne svojine, ako to bude iskorišćeno za dobrobit naroda i države, ali je nekorektno što se PSS i naši funkcioneri ne pominju kao začetnici ove ideje, naglašava se u saopštenju PSS.

– Ispratićemo aktivnosti povodom ovog događaja i, ukoliko budu ispoštovani svi normativi crkveno-narodnog sabora, poznati još od davnina, sa zadovoljstvom ćemo se obratiti pozitivnim saopštenjem, poručilo je Starešinstvo Pokreta srpske sabornosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR