Glas Javnosti

Zenica ipak neće biti isporučen Sarajevu: Ima i razlog zašto

Hronika
Autor: Glas javnosti

Siniša Petrić ostao u Španii zbog incidenta u zatvoru

Izručenje BiH poznatog ubice Siniše Petrića, zvanog Zenica, odloženo je za februar jer je, navodno, učestvovao u incidentu u španskom zatvoru.

On je avionom juče trebalo da stigne iz Španije na sarajevski aerodrom. Ranije je Okružni sud u Banjaluci saopštio da je doneo rešenje kojim priznaju presudu nacionalnog suda Španije jer su ispunjeni zakonski uslovi, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora. Tako je sud prihvatio da Petrić u BiH izdržava kaznu, tačnije da bude poslat u KPZ u Foči.


Petrić je presudom nacionalnog suda u Španiji osuđen za organizovani kriminal na pet godina, a za posedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Kako je pojašnjeno u saopštenju banjalučkog Okružnog suda ono za šta je Petrić osuđen u Španiji jesu krivična dela i po zakonodavstvu BiH.

- Delo opisano pod tačkom 1. navedene presude je krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela Krivičnog zakonika RS, a delo opisano pod tačkom 2. iste presude je krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Za ta dela utvrđene su pojedinačne kazne zatvora pa je Okružni sud u Banjaluci osuđenom izrekao jedinstvenu kaznu od 14 godina u koju je uračunato vreme koje je proveo u pritvoru - navedeno je u saopštenju suda.
Petrić je poznat kao desna ruka Luke Bojovića, kao i po monstruoznim ubistvima širom Evrope.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR