Glas Javnosti

VODIČ ZA KUPOVINU POKLONA: Najgori rođendanski poklon za mamu

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Imam tu (ne)sreću da su rođendani mojih roditelja dan za danom – mamin je 7. aprila, a tatin osmog, pa mi je početak ovog meseca sinonim za planiranje i kupovinu poklona. Planiranje mi nije jača strana, pa sam mami poklonio knjigu, što je sigurno, sigurno je. Da li je? Kupovina rođendanskih poklona za članove porodice i prijatelje često, iako ih dobro poznajemo, može da bude izazov. S godinama im

Ipak, ako se uputite na internet pretraživače, osim saveta da za rođendan budete kreativni i originalni, neke slatkiše ili neku korisnu stvar za kuću, knjiga se vrlo često spominje kao poklon sa kojim ćete teško pogrešiti.

Moram priznati, smatram knjigu najlakšim izborom, ali i poklonom do kojeg ćete najbrže doći, naročito ako zbog raznih obaveza i brzog načina života nemate mnogo vremena ni da razmišljate o poklonu, ni da odete da ga kupite.


žImam tu (ne)sreću da su rođendani mojih roditelja dan za danom – mamin je 7. aprila a tatin osmog, pa mi je početak ovog meseca sinonim za planiranje i kupovinu poklona.

Tati sam odlučio da kupim koristan poklon – eksternu bateriju, o maminom sam nešto više razmišljao, ali je zbog nedostatka vremena i manjka kreativnosti izbor pao na siguricu – knjigu.

Proveo sam u knjižari dobrih pola sata tražeći onu idealnu, a onda sam se setio da sam u jednom podkastu čuo za knjigu „Jedna žena“ Ani Erno, prošlogodišnje dobitnice Nobelove nagrade za književnost.

Ona je u toj knjizi pisala o svojoj majci, pa mi se učinila prigodnom za poklon. Našao sam knjigu, pročitao kratki prikaz na poleđini i potvrdio da je to ono što sam želeo i uputio se ka kasi.

Laknulo mi je što sam (relativno brzo) završio kupovinu i što mi je preostalo da samo napišem posvetu.

Na rođendan sam mami uručio poklon, rekao sam joj o čemu je reč u knjizi i da je to razlog zbog kojeg sam je odabrao.

Međutim, sutradan, mama me je pitala da li sam pročitao prvu rečenicu i da li sam joj zbog toga odabrao tu knjigu. Odgovorio sam da nisam, već da sam samo video opis na poleđini.


Rekla mi je da prva rečenica glasi: Majka je umrla u ponedeljak, 7. aprila.

Da, baš tog dana kada se moja mama rodila.

Počela je da se smeje, pa sam odahnuo, jer se nije naljutila. Kada sam prijateljima i kolegama ispričao kakav sam peh napravio, reakcije su bile podeljene – većina se smejala, ali pojedinima to nije bilo toliko zabavno. Svi su se složili da takve  slučajnosti postoje samo na filmu.

Tako da, ako se odlučite da uzmete knjigu kao poklon, moj savet je da je ipak i otvorite i pročitate barem prvu rečenicu da ne biste došli u neprijatnu situaciju, pošto bi neko početak knjige mogao da protumači drugačije, piše RTS.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR