Glas Javnosti

Ilon Mask je otac čak 10 dece: Jedno je preminulo nakon porođaja

Svet
Autor: Glas javnosti

Deca koju je dobio sa muzičarkom Grajms imaju najneobičnija imena

Biznismen, milijarder i "Teslin" mogul Ilon Mask verovali ili ne otac je desetoro dece, koju je dobio u vezama sa tri žene. Jedno dete mu je preminulo u desetoj nedelji života.

Sa Šivon Zilis, jednom od svojih saradnica i najviših rukovodilaca u "Neuralinku", dočekao je blizance u novembru 2021. godine i to samo mesec dana pre dolaska njegovog drugog deteta sa partnerkom Grajms.

Mask osim u biznisu, voli ekspanziju i u privatnom i porodičnom smislu, kako se da zaključiti.

Nevada Aleksandar Mask

Nakon venčanja u januaru 2000. godine, Mask i kanadska spisateljica Džastin Vilson su 2002. godine dočekali su sina Nevadu Aleksandra Maska. Nevada je preminuo od sindroma iznenadne smrti novorođenčadi ili SIDS-a, sa samo 10 nedelja života.

Grifin i Vivijan Mask

Nakon što su izgubili prvorođenče, Mask i Vilson su se okrenuli vantelesnoj oplodnji kako bi dobili potomstvo. Rodila je blizance Grifina i Vivijan Mask u aprilu 2004.


Vivijan se deklarisana kao transrodna u junu 2022. godine, kada je podnela zahtev da promeni ime i uzme prezime svoje majke. U podnesku je kao razlog naveden "rodni identitet i činjenica da više ne živi niti želi da budem u srodstvu sa svojim biološkim ocem na bilo koji način, u bilo kom obliku ili formi".

Kai, Sakson i Damian Mask

Usledila je još jedna vantelesna oplodnja i tako su dobili trojke. Kai, Sakon i Damian rodili su se u januaru 2006.

Mask i Vilson su se razveli 2008.

X AE A-XII Mask

Nakon dva braka sa zvezdom "Zapadnog sveta" Talulom Rajli i kratke veze sa glumicom Amber Herd, Mask je počeo da izlazi sa pevačicom Grajms u maju 2018. Ona je rodila sina X AE A-XII u maju 2020.

X se prvobitno zvao Ks Æ A-12, ali su „Æ” i „12” prekršili zakon Kalifornije jer nisu deo engleskog pisma, što je primoralo njegove roditelje da mu promene ime.

U septembru 2021. Mask i Grajms su raskinuli.

Eksa Dark Sideræl Mask

Grajms je u martu 2022. otkrila da su ona i Ilon dočekali ćerku, neobičnog imena Eksa Dark Siderel Musk, preko surogat majke. Rodila se u decembru 2021. Eksa je dobila nadimak "Y", a bratovljev nadimak je "X".


Grajms je govorila o Masku kao o svom dečku u intervjuu "Vanity Fair", iako je njihov odnos nazvala fluidnim. Međutim, nekoliko sati nakon što je naslovna priča objavljena, ona je tvitovala da su se od tada ponovo rastali.

Strider i Azure

Mask je prećutno dočekao blizance sa direktorom operacija i specijalnih projekata "Neuralinka" Šivon Zilis u novembru 2021, prema sudskim dokumentima koje je "Business Insider" dobio u julu 2022. Izvršni direktor mreže "X" i Zilis su navodno podneli peticiju za promenu imena blizanaca kako bi "imali prezime svog oca i sadržali prezime majke kao deo srednjeg imena", što je sudija u Ostinu u Teksasu odobrio u maju 2022.

Imena dece, Strider i Azure, otkrivena su u septembru 2023.

Tehno Mehanikus

Mask je u nekom trenutku dobio i treće dete sa Grajms, po imenu Tehno Mehanikus.

Nije poznato kada se dete rodilo, a informacija je došla iz recenzije knjige koju je objavio "Njujork tajms" 9. septembra 2023. U pitanju je Maskova biografija.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR