Glas Javnosti

Ilon Mask otkrio kada će Tesla predstaviti robotaksi

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Mask već godinama obećava da će Tesle voziti autonomno

Američki proizvođač električnih vozila Tesla planira da predstavi svoj dugo obećavani samovozeći "Robotaksi" 8. avgusta, najavio je šef kompanije Ilon Mask. Mask nije dao druge detalje u vrlo kratkoj objavi na "Iksu", društvenoj mreži u njegovom vlasništvu.

Prema ranijim izjavama, autonomno vozilo temeljiće se na novoj tehničkoj platformi koja će proizvodnju učiniti učinkovitijom i isplativijom, prenosi Index.hr.

Mask već godinama obećava da će Tesle voziti autonomno te da će to radikalno promeniti vrednost automobila i poslovni model.



Trenutno Teslina takozvana tehnologija „autopilota“ u električnim automobilima funkcioniše kao sistem pomoći vozaču koji zahteva kontrolu i intervenciju čoveka za volanom.

Druge kompanije već su lansirale samovozeća taksi vozila, uključujući Guglovu filijalu „Waymo“. Mask insistira da će Teslin samovozeći taksi koristiti samo kamere, a ne skuplje laserske radare, kako bi skenirao okolinu vozila.

Mask insistira da će Teslin samovozeći taksi koristiti samo kamere, a ne skuplje laserske radare, kako bi skenirao okolinu vozila. Taj Teslin pristup je kontroverzan među stručnjacima.

U prošlosti su se nesreće događale nakon što je Tesline kamere zaslepilo sunce, a da su se pritom vozači previše oslanjali na tehnologiju.

Glas javnosti U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR