Glas Javnosti

SVAKA DOMAĆICA TREBA OVO DA ZNA: Deterdžent ne čisti samo sudove, odličan je za mnoge „prljavštine“ u domaćinstvu

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Deterdžent za posuđe važan je proizvod u domaćinstvu. Iako se primarno koristi za pranje posuđa, njegova moć čišćenja ide i dalje od kuhinjske sudopere. Ovaj svestrani proizvod može da promenipravila igre kada je u pitanju rešavanje raznih higijenskih zadataka po kući.

Za šta sve možete da koristite sredstvo za pranje posuđa? Zaista je mnogo stvari. Čišćenje deterdžentom za suđe je moćan trik koji može da pomogne u uklanjanju mrlja, odčepljivanju odvoda i još mnogo toga.

Evo s čim se sve deterdžent za suđe može uhvatiti u koštac:


Očistite mrlje u tušu i kadi

Jeste li ikada pokušali sredstvom za pranje posuđa očistiti tuš? Čišćenje deterdžentom za posuđe može da bude vrlo produktivno u kupatilu. Sredstvo za pranje posuđa može da otkloni ostatke sapuna i druge masne naslage u vašem tušu i kadi.

Sve što trebate da uradite je da izlijete malo sredstva po celoj površini kade i da počnete da ribate četkom ili žicom. Kada budete gotovi, isperite vodom i uživajte u čistoj kadi.

Svojstvo deterdženta za suđe smanjuje masnoću i razgrađuje tvrdokorne ostatke, ostavljajući vaše kupatilo blistavim. Osim toga, ako stavite deterdžent za pranje posuđa u tuš tako da ga dodate na četku za pranje posuđa, on postaje alat koji možete koristiti za brisanje tuša nakon upotrebe kako biste ga održali čistim.

Odmastite ploču šporeta

Osim u kupaonici, deterdžent za posuđe možete da koristite i za čišćenje šporeta. Nakon kuvanja, ploča može da ostane prekrivena tvrdokornom masnoćom i ostacima hrane. Uobičajeni proizvodi za čišćenje nekada ne uklanjaju te masnoće toliko dobro koliko biste to hteli. U tom slučaju – okrenite se deterdžentu za suđe.

Nanesite kap deterdženta za suđe na masna područja, zatim obrišite vlažnom krpom. Polirajte sva posebno prljava područja, zatim obrišite sav preostali deterdžent.

Uklonite mrlje sa tepiha

Nezgode se događaju, a kada pronađete prosutu tečnost ili mrlje na tepisima, čišćenje deterdžentom za posuđe može da bude jednostavno rešenje.

Pomešajte nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa sa toplom vodom i belim sirćetom. Nežno obrišite mrlju čistom krpom od spoljnih ivica mrlje prema sredini. Izbegavajte ribanje jer biste mogli da proširite mrlju. Isperite čistom vodom i osušite.

Osvežite četkice za šminku

Temeljno očistite četkice za šminkanje mešavinom sredstva za pranje posuđa i vode. Deterdžent za posuđe može da učini čuda na bilo kojoj šminki koja se već ulepila na vaše četkice ili je duboko prodrla u nju.


Jednostavno dodajte malo sredstva za pranje posuđa i vode u posudu. Zavrtite četkice za šminku u sapunici, zatim ih isperite i preoblikujte dlačice. Ova tehnika temeljno uklanja naslage šminke i masnoće bez oštećenja dlačica.
Ručno pranje osetljivog rublja

Osetljive tkanine zahtevaju posebnu negu pa ne želite uvek da ih bacate na mašinsko pranje. Ručno pranje odeće deterdžentom za posuđe može da bude nežna, ali temeljna opcija.

Napunite posudu mlakom vodom i dodajte nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa. Lagano promešajte vodu kako bi se stvorila pena, a onda ručno operite osetljivo rublje. Temeljno isperite i ostavite da se osuši na vazduhu.

Uklonite lepljive ostatke

Tvrdokorne etikete i ostaci nalepnica nekada je teško ukloniti. Ali, nije i nemoguće.

Nanesite malu količinu nerazređenog sredstva za pranje posuđa na ostatke, pustite da odstoji nekoliko minuta, zatim obrišite krpom ili strugačem. Sapun razgrađuje lepak, olakšavajući uklanjanje viška.

Otčepite odvode

Sredstvo za pranje posuđa pomaže u čišćenju odvoda, posebno manjih masnih začepljenja u sudoperi. Sipajte nekoliko kašika sredstva za pranje posuđa u kuhinjski odvod, sačekajte oko 30 sekundi, a zatim pustite malo vruće vode. Deterdžent razgrađuje masnoću i druge ostatke, omogućujući im da lakše otiču u odvod.

Očistite prljave rolete

Čišćenje roletni može biti dosadan zadatak. Srećom, sredstvo za pranje posuđa pojednostavljuje postupak. Pomešajte toplu vodu sa nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa i umočite krpu od mikrovlakana. Nežno obrišite svaku letvicu kako biste uklonili prašinu i prljavštinu.


Uklonite tragove vode na drvenom nameštaju

Tragovi od vode i mrlje na drvenom nameštaju mogu biti ružni, ali sredstvo za pranje posuđa može pomoći u njihovom uklanjanju.

Pomešajte razređenu mešavinu vode i deterdženta za suđe, a zatim nežno istrljajte mrlje od vode.Glas javnosti/ T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR