Glas Javnosti

RERNA NIJE KUHINJSKI ELEMENT ZA ODLAGANJE: Zašto rernu ne bi trebalo koristiti za odlaganje posuđa?

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Navika korištenja rerne za odlaganje posuđa je pogrešna jer je izvor mnogi budućih problema, koji utiču na vaše zdravstveno stanje.

Ako unutrašnjost rerne koristite za odlaganje šerpi, tiganja i tepsija za pečenje, rizikujete da oštetite unutrašnjost uređaja, koji su obloženi materijalima potrebnim za ravnomernu raspodelu toplote. Stoga, ako ste izbegli rizik od nepovratnog oštećenja rerne, trebalo bi da je odmah oslobodite od posuđa koje čuvate unutra.

Kako loše utiče na zdravlje?

Oštećenje unutrašnjosti rerne takođe predstavlja rizik od valjanosti hrane koju ćete pripremati u njoj. Sitne čestice ovih materijala, otrovnih po vaše zdravlje, mogle bi završiti u hrani tokom pečenja te se mogu kontaminirati, čineći obrok nejestivim.


Većina vatrostalnih posuda ima unutarnji premaz koji, ako je oštećen, ugrožava sigurnost hrane koja se u njima sprema. Odlaganje nekoliko plehova i tiganja jednog u druge, kako bi svi stali u rernu, može dovesti do ogrebotina posuđa i oštećenja ovog premaza.

Rizici od ove pogrešne prakse povećavaju se ako u rernu stavljate i posuđe poput noževa, viljuški i hvataljki. Takođe, postoji i rizik od mogućnosti da zaboravite na prisutvo posuđa u rerni i uključite je, možda prethodno i zagrijete, a da ne otklonite sve što je unutra.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR