Glas Javnosti

POLAŽU LARVE U KUHINJI: Jednostavan trik koji tera moljce iz vaše kuhinje

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Topla i vlažna mesta nikada nisu dobar izbor za čuvanje hrane, a dodatni razlog je taj što moljci vole takva mesta. Zbog toga hranu nikada ne smete da odlagžete u kuhinjske ormariće koji se nalaze iznad šporeta gde kuvate. Najbolje je da hranu čuvate u posebnim teglama sa poklopcima. Hrana u plastičnoj ambalaži lak je plen moljaca, ali i drugih insekata jer lako uđu unutra i polažu svoje larve.

Male štetočine su veliki ljubitelji integralnih žitarica, posebno smeđeg pirinča, heljde, prosa i brašna.

Ne mogu da podnesu ove mirise

Moljci ne podnose miris lavande, kedra, citronele (limunska trava) i pačulija. Prvo sve dobro očistite, a zatim stavite kap ulja na vatu i stavite je u kuhinjske ormariće.


Prava lavanda i citronela, kedar i pačuli odbijaju moljce. Stavite kap eteričnog ulja lavande na vatu u ormarićima za hranu.

Napravite privezak od komada drveta i kanapa, poprskajte drvo sa nekoliko kapi ulja pačulija i okačite privezak na vešalice u ormanu ili u kuhinjskom ormariću. Ako ne volite mirise pačulija, možete dodati kap eteričnog ulja limuna ili grejpfruta.

Osim za kuvanje, lovorov list je odličan za odbijanje moljaca. Njegov intenzivan miris sprečiće moljce da uđu u orman ako ga stavite u prozračnu kesu ili celo lišće direktno na policu, prenosi N01S.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR