- Za početak, kupite dobar nož, vagu za merenje i teflonski tiganj, prenosi portal Ekapija.
- Pre nego što počnete da kuvate, očistite radni prostor i dva puta pročitajte recept, pogotovo ako pripremate komplikovano jelo.
- Uvek zagrejte tiganj pre nego što stavite hranu u njega i nikad ga ne pretrpavajte namirnicama, pustite ih da "dišu".
- Ako pripremate jelo sa puterom, da vam ne bi izgoreo dok se topi, dodajte malo limunovog soka.
- Ne napuštajte kuhinju jer će jelo začas da izgori ili pokipi.
- Probajte hranu više puta tokom spremanja, tako ćete znati šta još treba da dodate od začina.
- Ako pripremate ručak za goste, uštedećete vreme tako što ćete pripremiti salatu ranije, pa sve sastojke stavite u činiju, a kad gosti dođu, samo dodajte začine i ulje.
- Dobra supa se pravi dan ranije.
- Za kremast sos za pastu ne morate dodavati tonu putera ili sira, dovoljno je da umutite jaje i dodate ga pasti i da mešate. Vrelina će ubiti bakterije, a jaje će dati kremast izgled i ukus bez mnogo kalorija.
- Da bi vam brašno duže trajalo, kad otvorite kesu, držite je u zamrzivaču.