Glas Javnosti

NEMA MESTA IMPROVIZACIJI: 10 saveta za početnike u kuhinji

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Probajte hranu više puta dok je spremate, dobar nož je pola posla, uvek zagrejte tiganj pre ubacivanja namirnica – ovo su samo neki od saveta profesionalaca početnicima u kuhinji. Evo šta još spada u osnovne lekcije o kuvanju.

- Za početak, kupite dobar nož, vagu za merenje i teflonski tiganj, prenosi portal Ekapija.

- Pre nego što počnete da kuvate, očistite radni prostor i dva puta pročitajte recept, pogotovo ako pripremate komplikovano jelo.


- Uvek zagrejte tiganj pre nego što stavite hranu u njega i nikad ga ne pretrpavajte namirnicama, pustite ih da "dišu".

- Ako pripremate jelo sa puterom, da vam ne bi izgoreo dok se topi, dodajte malo limunovog soka.

- Ne napuštajte kuhinju jer će jelo začas da izgori ili pokipi.

- Probajte hranu više puta tokom spremanja, tako ćete znati šta još treba da dodate od začina.


- Ako pripremate ručak za goste, uštedećete vreme tako što ćete pripremiti salatu ranije, pa sve sastojke stavite u činiju, a kad gosti dođu, samo dodajte začine i ulje.

- Dobra supa se pravi dan ranije.

- Za kremast sos za pastu ne morate dodavati tonu putera ili sira, dovoljno je da umutite jaje i dodate ga pasti i da mešate. Vrelina će ubiti bakterije, a jaje će dati kremast izgled i ukus bez mnogo kalorija.

- Da bi vam brašno duže trajalo, kad otvorite kesu, držite je u zamrzivaču.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR