Glas Javnosti

KOJE JE PRAVO VREME ZA KUPOVINU CIPELA? I noge imaju dobar i loš period dana

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Stopala se menjaju tokom dana, postaju duža i šira kako dan odmiče. Zato stručnjaci kažu da je bolje kupovati cipele posle podne nego u prepodnevnim satima.

Nemačka kampanja za zdrava leđa (AGR) poziva potrošače da izbegavaju kupovinu cipela u pogrešno doba dana jer to može negativno da utičati na njihovu udobnost i, što je još važnije, između ostalih problema, poput problema sa stopalima, može dovesti i do bolova u leđima.

Takođe je dobra ideja imati iste čarape koje ćete najčešće nositi sa cipelama, prema smernicama britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS).Dobra cipela omogućiće prirodno savijanje stopala i mekoću na kritičnim mestima poput pete. Đon bi osim toga trebalo da bude fleksibilniji, a ne izrađen od tvrdog materijala, kažu stručnjaci.

Ako nosite uloške zbog ravnih stopala ili drugih komplikacija, nije loše poneti ih sa sobom u prodavnicu radi probe. I trebalo bi da birate samo cipele sa ulošcima koji mogu da se izvade da bi moglo da ih zamenite svojim medicinskim ulošcima.

Po pitanju veličine obuće, lekari kažu da bi trebalo da imati dovoljno prostora na vrhu cipele - bar koliko je širok jedan prst. Prstima je potreban dodatni prostor kako bi mogli da klize napred kada hodate nizbrdo. Takođe je važno da peta u cipeli stoji čvrsto, piše N1.Ako imate problem sa vrtoglavicama, trebalo bi da izbegavate cipele sa vrlo mekim đonom jer one u slučaju pojave vrtoglavice mogu situaciju samo da pogoršaju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP