Glas Javnosti

IZLAZE NA LETO: Trik koji će vam pomoći da se oslobodite mrava u kući

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Poznato je da se mravi mogu pojaviti u vašem domu sa toplijim vremenom, a njihovu najezdu možete sprečiti sa nekoliko sastojaka koje već imate u kući.

Mnogi će automatski kupiti pesticid za borbu protiv ovih štetočina, ali ovaj metod može biti opasan ako imate kućne ljubimce ili decu.

Međutim, postoji mnogo prirodnih sastojaka koji mogu efikasno ubiti mrave bez pribegavanja toksičnim hemikalijama.


Pesticidi mogu potencijalno kontaminirati podzemne vode i ubiti leptire, pčele i druge važne insekte kada se koriste za eliminaciju mrava. Umesto toga, možete isprobati prirodna sredstva koja su manje štetna za okolinu, vas, vašu porodicu i vaše kućne ljubimce.

Na internetu možete pronaći mnoga popularna prirodna rešenja za odvraćanje mrava, kao što su belo sirće, limunov sok, cimet ili crni biber.

Ove metode mogu biti efikasne u odvraćanju jer njihovi jaki mirisi mogu zbuniti tragove mirisa kojim se mravi vode, što im otežava navigaciju i manje je verovatno da će ostati u tom području.

Međutim, ovo je samo kratkoročno rešenje jer ovi prirodni sastojci neće ubiti mrave niti sprečiti veću infestaciju. Umesto toga, mnogo je efikasnije koristiti sodu bikarbonu ili puder za bebe da biste uklonili mrave iz svog doma.

Mravima je potrebna vlaga da bi preživeli, a prašak za pecivo ili puder za bebe brzo apsorbuju vlagu u njihovim telima i dovode do dehidracije. Sve što treba da uradite je da sipate sodu bikarbonu ili puder za bebe tamo gde ste videli mnogo mrava, samo budite oprezni kada ga koristite u blizini trave jer može da isuši zemlju.

Međutim, najbolji način da se zauvek rešite mrava je da kombinujete bebi puder sa šećerom u prahu. Šećer deluje kao mamac za mrave i lakše ćete ih se osloboditi.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR