Glas Javnosti

Novi Suzuki Svift stigao u Evropu, evo šta možete da očekujete

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Stigla je četvrta generacija Suzukijevog popularnog malog automobila.

Na početku treba imati na umu da će mnogi teško prepoznati novu generaciju. Dizajn je nešto ugaoniji, ali konzistentan u evolucionom ciklusu započetom sa drugom generacijom modela. To je dovoljno jer je ponuda u B segmentu sve skromnija, pa je svaka inovacija dobrodošla.

I uprkos činjenici da Suzuki tvrdi da je sve novo, najuočljivija stvar je u kabini. Reč je o uvođenju savremenih rešenja kao što su multimedijalni ekrani. Realizovan je ekran dijagonale 9 inča, ali u donekle klasično oblikovanoj armaturi. Postoje nove kontrole klima uređaja, sada bez okruglih prekidača.

Tamo gde se Suzuki posebno ističe je bezbednost. Automobil sada ima sve uobičajene sisteme pomoći vozaču. Na primer, Dual Senzor Brake Support II koristi kombinaciju kamere i radara da upozori vozača, a može i sam da koči u opasnosti.


Nema novosti ispod haube. Elektrifikacija ide nešto sporije i očigledno je vođena razumom. Za sada ne ide dalje od forme blagog hibrida sa 1.2 benzinskim motorom. Karakteristike su nepoznate, ali verzija ALLGRIP sa naprednim sigurnosnim sistemima je dostupna.


Kao referencu, aktuelni model Svift trenutno se nudi sa 1.2 motorom od 83 ks, a početna cena iznosi 16.200 evra.

Glas javnosti/U01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR