Glas Javnosti

Mercedesov novi model kabrioleta postavlja nove standarde luksuza

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Cena, prava sitnica

Mercedes-Benz je predstavio svoj novi CLE Cabriolet, nastavljajući tradiciju izrade prestižnih otvorenih automobila sa četiri sedišta. Ovaj model, koji se nadovezuje na sportski CLE Coupé, ističe se svojim klasičnim mekanim akustičnim krovom od tkanine i brojnim detaljima visokog kvaliteta, dodajući mu jedinstveni karakter. CLE Cabriolet spaja dinamičnost vožnje sa izuzetnim komforom za svakodnevno uživanje na otvorenom, bez obzira na godišnje doba.

Izdvojene tehničke karakteristike uključuju AIRCAP® električni sistem za usmeravanje vetra i AIRSCARF® sistem grejanja za vrat, oba standardno uključena i poboljšana kako bi vožnja s otvorenim krovom bila prijatnija čak i kada su temperature niske.


Mekani krov dostupan u tri boje pruža mogućnost izbora između crne, crvene ili sive, redukujući buku i omogućavajući otvaranje ili zatvaranje za samo 20 sekundi pri brzini do 60 km/h. Ova funkcija, prvi put pokretana isključivo električnom energijom, doprinosi tišoj vožnji.

Unutrašnjost vozila krasi samostojeći 12,3-inčni potpuno digitalni displej za instrumente i 11,9-inčni centralni ekran u portretnom formatu, usmeren prema vozaču, čiji se nagib može prilagođavati električno kako bi se smanjilo odsjaj kada je krov spušten. Stil je dodatno unapređen detaljima poput vrha kontrolne table i poklopca pretinca na mekom krovu, obloženih crnom veštačkom napa kožom.

Sedišta koja reflektuju sunčeve zrake sprečavaju prekomerno zagrevanje kože leti zahvaljujući posebnom premazu. Prednja sedišta, specifično dizajnirana za CLE, kombinovana su sa opcionim Burmester® 3D surround zvučnim sistemom, dodajući luksuzni audio doživljaj.


Kao najveći kabriolet u segmentu srednje velikih automobila, CLE Cabriolet nudi izvanredan komfor za četiri osobe na dugim putovanjima. Zahvaljujući dodatnom prostoru za noge i većoj prostranosti, putnici na zadnjim sedištima uživaju u većoj udobnosti.

Treća generacija sistema MBUX unapređuje interaktivnost i personalizaciju, pružajući pristup aplikacijama poput "TikTok", "Zoom" i "Audials", uz opcioni paket zabave dostupan preko Mercedes me Storea.

Šasija vozila je prilagođena za uživanje u vožnji, sa standardnim komfornim ovjesom spuštenim za 15 mm, nudeći izuzetnu udobnost i brz odziv. Svi motori su blagi hibridi, sa integriranim starter-generatorom i 48-voltnim električnim sistemom, nudeći izbor između četvorocilindričnih jedinica i 3,0-litrenog šestocilindričnog benzinskog motora.


Novi Mercedesov kabriolet, sa početnom cenom od 66.402 eura, biće dostupan na tržištu Nemačke, a lansiranje u ostatku Evrope započinje krajem aprila 2024.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR