Glas Javnosti

TELEFON KOJI ČEKA CEO SVET! 'Niko neće moći da vas prati i prisluškuje'!


Autor: Glas javnosti

Nesvakidašnji projekat – mobilni telefon Freedom, predstavlja “čedo” najmlađeg kripto-milionera na svetu, Erika Finmana (22).

Uređaj je orijentisan prema pristalicama pokreta MAGA (Make America Great Again – Učinimo Ameriku ponovo velikom), koji je popularisao bivši predsednik Donald Tramp, piše portal Futurism.

U promotivnom snimku, Finman navodi da uređaj “radi sve što i ostali, ali ne cenzuriše ili špijunira“. On predstavlja alternativu Androidu i iPhoneu, a košta 500 dolara.


Fabričke aplikacije

Freedom telefon pokreće istoimeni operativni sistem, a planirana je i App prodavnica, koja “neće cenzurisati aplikacije s platforme”.

Uređaj dolazi s fabrički instaliranim aplikacijama, poput DuckDuckGo, Signal, Parler, Rumble, Newsmax, što će se verovatno svideti korisnicima koji podržavaju Trampa, piše portal Gizmodo.

Još je rano suditi o kvalitetu i praktičnoj upotrebi, barem dok ne stigne na tržište, ali priznajemo da pojedine stvari nisu najjasnije.

Ovo se posebno odnosi na nivo zaštite onlajn prodavnice, i kako će se izboriti sa aplikacijama koje mogu promovisati rasnu mržnju, podele i nasilje, ili širiti opasne viruse.

Malo poznatih detalja

U ovom trenutku, nisu poznati detalji o RAM-memoriji, prostoru za skladištenje podataka, kameri, procesoru…

Pojedini stručnjaci veruju da je reč o Androidu iz Kine (Umidigi A9 Pro), koji se može nabaviti za 110 dolara.

Finman potvrđuje da je proizvođač Freedom telefona Umidigi, ali da će se sklapati u Hongkongu, a ne Kini.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR