Glas Javnosti

Koliko GODINA ŽIVOTA provedemo na društvenim mrežama? Rezultati naučnika ZAPANJUJUĆI!


Autor: Glas javnosti

Pojava pametnih telefona, učinila je revoluciju u tehnologiji, pa je tako svaki stanovnik Zemlje dobio priliku da ima personalni računar u džepu. To je naravno učinilo u pristup društvenim mrežama mnogo dostupnijim.

Studija koju je sproveo "Visl aut" na uzorku od 1000 korisnika pametnih telefona dovela do je neočekivanih rezultata. Verovali ili ne, zbirno posmatrano jedna osoba provede 9 godina života koristeći telefon. Učesnici istraživanja utrošili su malo više od 76.500 sati na ovaj način, što u godinama iznosi pomenuti broj.

Istraživači su uzeli u obzir činjenicu da dete najčešće dobija telefon sa 10 godina, i da dnevno na upotrebu potroši okvirno 3,07 sati.

Pored ovih podataka, interesantno je i to da se navike razlikuju u zavisnosti od generacije. Osobe rođene između 1981. i 1996. godine, koje nazivamo milenijalci, provode četvrtinu svog budnog vremena, u procentima 23,1, služeći se ovim uređajem. Kada je reč o nešto starijim korisnicima, rođenim između 1965. i 1980, odnosno generaciji X, taj procenat je osetno niži i iznosi 16,5. Očekivano, brojka vrtoglavo opada kada govorimo o ljudima rođenim između 1946. i 1964. godine. Oni za ovu razbribrigu odvajaju svega 9,9 procenata dana.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR