Glas Javnosti

ZLATO ROMANOVIH (2): "OPERACIJA NASLEDNIK" PRAVA CARSKA DRAMA! Džabe KINTA SA ZAPADA I NOVA KRUNA, nema prestola za potomke FAŠISTIČKOG GENERALA

Svet
Autor: Glas javnosti

U Rusiji „neke sile“ koje imaju snagu u centrima u kojima se donose važne finansijske odluke aktivno lobiraju na programu „Naslednik“.

Patriotske snage uveravaju da nema priznavanja i uvođenja na tron nikakvih naslednika fašističkih generala  i to „Majka Rusija“ ne sme da dozvoli. Reč je o davanju statusa Mariji Romanovoj i njenom sinu Georgiju Hohencolernu.

Oko tih samozvanih carskih tovariša je režirana prava carska drama. U "carskim kuloarima" se priča da je u igri  zvanično priznanje tih drugova za punopravne naslednike ruskog imperatora Nikolaja drugog.

 
Ročildi su za tu igranku već prebacili 5 milijardi dolara i orkestar je zasvirao carske marševe. Mnogo para, ali je i premija maksimalna: otkazivanje svih dugova ruskoj imperiji, a to znači i carskog zlata koje je leglo  u osnovu svetske moći federalnog rezervnog fonda kojim rukovodi klan Ročilda.

Igranka sa samozvanim naslednicima je počela odmah po izbijanju "Perestrojke" Mihaila Gorbačova. Orkestar je zasvirao brze ritmove i umalo nije došlo do krunisanja Marije Vladimirovne, čak je i nova kruna urađena, ali se tome usprotivio Boris Jeljcin koji je u tom cirkusu video opasnost za ličnu vlast koju je već dobro prigrabio. Za vreme vlasti Gorbačova je Georgi Hohencolern čak dobio ruski pasoš sa prezimenom - Romanov uprkos heraldičnim normama da se prezime predaje po ocu - Francu Vilhelmu, pruskom princu, praunuku Vilhelma drugog koji je ratovao protiv Rusije u prvom svetskom ratu su obratili pažnju ili nisu.


Marija Romanov

Usred ovog carskog cirkusa u fotelju Kremlja seda Vladimir Putin i izgledalo je da je orkestar odsvirao tuš ali... Svetska finansijska publika ne baca tek tako svoje ljude. Marija Vladimirovna je uz pomoć nekih oligarha i "svojih" činovnika krenula na turneju po zemlji Rusiji zalepljena za moćnog Dimitrija Medvedeva deleći guvernerima i još nekim važnim ljudima zvanje i nagrade koje sebi mogu da dozvole samo ruski imperatori, konkretno, orden Apostola Andreja Prvozvanog.


Guverneri su to, naravno, primali sa zadovoljstvom i već videli sebe kao carske aristokrate. Budući grofovi nisu  znali, a i nije ih mnogo zanimalo što ih nagrađuje ćerka visokoo postavljenog nemačkog oficira.
Četa samozvanaca bi se i dalje šetala po ruskim regionima i delila ordenje da glava klana Ročild, Čarls Natanijel Ročild (rođen 1936 g.) nije neočekivano pao u komu, a Rusija uspela ispred nosa da izveze svoju " nepotoneću krstaricu " - Krim te je rešeno da se ubrza uvođenje monarhije ali..

Na scenu stupa nekoliko "jakih" komunista i nije bilo drugo već da se o monarhiji odlučuje u Dumi (parlamentu),  a tamo ih je čekao deputat Lenjingradske oblasti Vladimir Petrov sa argumentima  "ispod stola".

Prso kontrabas i orkestar otišo na pauzu!

Pravoslavnu crkvu je "zastupao" protojerej Vsevold Čaplin, šef moskovske kancelarije za odnose sa javnošću koga su častili sa ordenom Kneza Vladimira. Džaba mu orden, jer su ga izbacili iz sinoda crkve, a Marija otišla na pecanje...


Marija Vladimirovna i sin Georgi

Teško je reči koliko danas ima potomaka kuće Romanov. Za sto godina posle revolucije bilo je mnogo ženidbi i udaja, mešanih brakova sa zapadnjačkim plemićima, bilo je i razvoda, pa revolucija, pa vreme Hitlera, pa ovo, pa ono....

Niko od njih nije mogao da pretenduje na zvanje "Gasudara Rosiskim", niko osim dede Marije Vladimirovne Velikog Kneza Kirila Vladimiroviča. Taj Kiril je u revoluciji bio prvi knez koji je na svom dvorcu u ulici Glinka okačio boljševičku zastavu i sam se dobrovoljno odrekao od prestola koji mu, inače, niko nije ni nudio. Svejedno, Veliki Knez se malo "upiškio" i promenio mišljenje te se 1922. godine, ipak samoproglasio za naslednika imperatorskog prestola, a svoga sina Vladimira Kiriloviča za budućeg Cara, a usput, do svoje smrti, pomagao parama nemačke naciste. E, sad dolazimo do toga ko je i šta bio "kaparisan Car".


Neostvareni Car Vladimir je tesno sarađivao sa Hitlerom i okupljao ruske belogardijce u brigadama  "Šarleman" i jurišnoj brigadi SS "Valonija" . Obe formacije su  bile u sastavu divizije "Galicija"

"Naslednik ruskog prestola" je do kraja rata bio uz Hitlera ali je bio vešt da 2 maja 1945 godine pobegne u Lihtenštajn. Dve sestre "cara dezertera" su bile udate za nacističke oficire. Muž Marije Kirilovne, Knez Karl Treći Leningenski je zarobljen u Rusiji i "naprasno umro" 1946. godine u logoru Saransk.

Obergrupen firer Vladimir Kirilovič je umro u Americi 1992. godine, opevan u Isakjevskom Sabornom hramu, a sahranjen u Velikokneževskoj lavri Petropavlovskog Sabora bivšeg Lenjingrada, gradu u kome je za vreme nacističke blokade umrlo od gladi i bombi blizu dva miliona nedužnih ljudi.

Toliko o pretendentima na presto Ruskog Cara.

NASTAVIĆE SE...


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR