Glas Javnosti

ZLATO ROMANOVIH (1): PLJAČKAŠI RUSIJE, VRATITE DUGOVE! Kako je carskim blagom osnovana federalna banka SAD

Svet
Autor: Glas javnosti

Tema ruska dinastije Romanova, njihovo bogatstvo, državne zlatne rezerve, revolucija… mnogo je velika da bi se razradila u jednoj reportaži, pa čak i debeloj knjizi. Ovo je priča o stotinama tona carskog zlata koje se „vrte po belom svetu“.

Zbog razumevanja počećemo malo „iz daleka“, jer ova tema traži veliko predznanje ruske istorije i vek feudalne buržoazije u Americi...

O sujetama , zlatu i požarima koje prate "naslednike dinastije Romanovih"

Sredinom jula ove godine je seksipilna prokurorka (prvi javni tužioc slobodnog Krima) N. Poklonskaja  izjavila da je odricanje od prestola Cara Nikolaja Drugog bez pravne osnove i nema nikakvu pravnu silu što znači da je „Car i dalje car”. 

Ta izjava prokurora Krima je izazvala burnu reakciju  u sredstvima obaveštavanja  i u „Savetu federacije“ (gornji dom parlamenta) Razlog: „slučajna koincidencija” sa iznenadnom aktivnošću u Rusiji „naslednika doma Romanovih“ na čelu sa kneginjom Marijom Vladimirovnom Romanov. 


Natalija Poklonskaja

Tad su, primera radi, 13 jula, RIA „Novosti“ objavile  da "potomci roda Romanov" mole vlasti da im dodeli rezidenciju u Moskvi. "Naslednici" su izjavili da ne traže nasledstvo carevo ni bilo kakve kopenzacije, imovinu koja je nekada pripadala carskoj familiji, već su tražili da im se dodeli zemljište i da im se sagradi nova kuća- rezidencija, kupe stanovi ili dodeli neka stara kuća za renoviranje u Moskvi.

 
Nešto ranije u noći između 30. i 31. januara buknuo je požar u fundamentalnoj biblioteci Ruske akademije nauka u institutu društvenih nauka i informacija RAN.

Nekako istovremeno  je buknuo požar u trezoru važnih dokumenata u Bruklinskom rejonu Njujorka – Vilijamsburg. Izgorelo je skoro četiri hiljade kutija sa dokumentima  iz gradskog arhiva ukljujući i arhiv suda države Njujork. 

Zakonomerno pitanje: Kako su povezani međusobno ovi požari i da li su povezani.

U proteklih 10 meseci je na internetu bilo mnogo publikovanog materijala  koji povezuju ove požare sa isticanjem 100 godišnje arende zlata Ruske Imperije globalnoj finansijskoj mafiji radi osnivanja Federalnog rezervnog fonda  Amerike.

Ali, kakve veze imaju  prokuror Poklonskaja i "naslednici doma Romanov"?



Odgovor daje materijal publikovan u uglednom nedeljniku „Argumenti nedelje 6. avgusta 2015 godine pod naslovom: “Došlo vreme da se vrate dugovi“!

„Argumenti nedelje“ su 22. januara 2015. posvetili dva velika članka ruskom carskom zlatu kojim je  osnovan Federalni rezervni sistem Amerike sa naznakom da je došlo vreme da se to zlato vrati Rusiji, a jedan deo Kini, jer je i kineska država uložila jedan manji deo svoga zlata. 

Tog 12. marta su pisali „Pljačkaši zemlje, vraćajte dugove“. 

U tekstovima se piše o pokušajima neke Marije Vladimirovne Romanov i njenog sina Georgija Hohencolerna da dobiju status naslednika ruskog prestola, pa da se posle toga odreknu duga koje treba da se vrati Rusiji i to ne samo klan Ročilda koji praktično vladaju FRS već i država Amerika, a to su stotine biliona dolara. 

“Vraćanje tog duga bi značilo ne samo poraz Amerike u borbi za svetsku vlast već i raspad Amerike kao velike države.

Nije dobro živeti sa arhivama  

“AN” su 22 januara objavile svoj prvi materijal gde kaže da je car dodelio 48,6 hiljada tona (!?)  carskog, a bolje rečeno ruskog zlata koje je čuvano u Španiji još iz vremena  Aleksandra  Drugog kao zlatne garancije za stvaranje Svetskog finansijskog centra. S tim parama  datim  američkim privatnim bankama  je i osnovana, takođe privatna organizacija  pod imenom FRS  Amerike. 

Zlato je dodeljeno, kako se kaže, na poček sa obaveznim vraćanjem za 100 godina. Od svakog posla  koje napravi FRS Rusija  (kasnije SSSR i Ruska Federacija ) je trebala da dobije 4%.  Na Breton - vudskoj konferenciji  1944 g. su potpisani dokumenti  kojim su regulisani posleratni međunarodni sistem finansijskih odnosa i trgovačkih poslova,  a po kojima je utvrđeno pravo Rusije na 88,8 aktiva FRS!


Članak „AN“ je imao efekat velike bombe. Članak su čitali u administraciji predsednika,  ruskoj vladi, po ministerstvima, Dumi i Savetu federacije. Pažljivo su proučili materijal i u Americi. 

Prekookeanske eksperte je najviše zanimalo: Zašto se baš sada, iznenada, pokreće ova tema!?

Samo  nedelju dana kasnije usledio je i „odgovor“  američke države : U noći 30. na 31. januar  na veoma sumnjiv način buknuo je požar u arhivi RAN  i tom prilikom je izgorela ogromna  količina arhivskog materijala. Plamen je uništio više od 5 miliona različitih  materijala i dokumenata a u tom smislu i, obratite pažnju, i kompletni, a u nekim slučajevima i jedinstveni, dokumenti Lige Nacija (inicijator  današnje OUN je bio Nikolaj Drugi). 


Wikipedia

Izgoreli su parlamentski izveštaji SAD počevši od 1789 god, engleske imperije od 1803. godine i Italije od 1897. Dokumenti i važna arhiva nije bila digitalizovana bez obzira što je RAN dala nekoliko desetina miliona rubalja za taj posao. 

Direktor arhiva akademik Pivovarov, poznat po svojim ultra prozapadnim stavovima  podnosi ostavku i – nikom ništa.

Samo dan kasnije u Bruklinu je planuo arhiv za koji je rečeno da ne sadrži ništa posebno. Rekoše da su čuvani dokumenta nekih bolnica i suda. Ipak, na nekim  američkim portalima je par dana kasnije procurilo da su ovde čuvani i neki delovi arhiva FRS koji su umišljeno  deponovani u  drugorazrednom  depou. Tako ili ne sad ne može da se utvrdi ali je simptomatično da ni arhiv Njujorka nije bio digitalizovan. 

I još jedan podatak: U ovim arhivima Moskve i Njujorka su postojali savremeni protivpožarni sistemi.

U oba arhiva su čuvani veoma dragoceni dokumenti vezani za istoriju Lige Nacija i Svetski finansijski sistem  čiji je inicijator bila ruska imperija. 

Konkretno, u Njujorku su se čuvali dokumenti potvrđujući učešće klana Ročild u ubistvu Abrahama Linkolna i finansiranju izborne kampanje predsednika Vudroa Vilsona 1912. godine. Bankari iz klana Ročild su dva dana pre Božića bukvano naterali predsednika Vilsona da im prenese u privatno vlasništvo FRS napravljenu na mestu Svetske finansijske korporacije osnovane sa zlatom Rusije i Kine. Na taj način saglasno ulogu, Rusiji pripada 88, 8 %  a ostalo kineskim ulagačima  koje bi trebalo da kontroliše unuk poslednjeg Kineskog Cara Cin Li Džon. 

Čuvanje opasnih dokumenata  među istorijama bolesti je veoma mudro. Ko bi tu tražio važna kompromitujuća dokumenta. Primera radi, ukrajinski nacionalisti su  dokumenta koji potvrđuju saradnju sa nemačkim SS jedinicama i ubistva patriota, a takođe imena  kvislinga i aktivista u ratu 1941-1945 godine sakrili u delu za retke rukopise  biblioteke Saltikov – Ščedrin u Lenjingradu. 

Legendarni Pavel Sudoplatov, veliki kontraobaveštajac je  prokomentarisao izveštaj o  pronađenoj arhivi: 

„Bez arhive ne može da se radi, a sa arhivom ne može da se živi „.

Dokumenti- sertifikati

Prilikom predaje ruskog zlata bili sastavljeni  ugovori u šest primeraka. Tri se čuvaju u Americi, a tri su dati Rusiji. Takođe je sastavljeno 12 „zlatnih sertifikata„ na 46,6  hiljada tona i to na donosioca.

Kako su eksperti iz „AN“ uspeli da utvrde danas se u Rusiji čuvaju dva originalna sertifikata i svih 12 „zlatnig“. 

Treći originalni sertifikat, koji je pripadao ruskoj imperatorki (žena Aleksandra Trećeg i majka Nikolaja Drugog) je posle njene emigracije u Dansku bio čuvan u sefu jedne švajcarske banke . Ipak, 2013 godine, a znači u vreme vraćanja zlata, uz pritiske  Amerike  švajcarci su verovatno dali nekome taj sertifikat i danas se ne zna gde se on nalazi. Za ostala dva, koja se čuvaju u Rusiji ide pravi lov.

Bez tih sertifikata  Rusija ne može nikako da traži zlato Romanovih, ali  je veliko pitanje kako će i uz pomoć  sertifikata na međunarodnim sudovima dokazati  i ubediti Amerikance da vrate njihovo bogatstvo. 

Sve dok Rusija bude u svetskim finansijskim sistemima koje kontrolišu Amerikanci  nema vraćanja zlata. 

U Rusiji „neke sile“ koje imaju snagu u centrima u kojima se donose važne finansijske odluke aktivno lobiraju  na programu „Naslednik“. Patriotske snage  uveravaju da nema priznavanja i  uvođenja na tron nikakvih  naslednika fašističkih  generala  i to „majka Rusija“ ne sme da dozvoli. Reč je o davanju statusa Mariji Romanovoj i njenom sinu Georgiju Hohencolernu. 

NASTAVIĆE SE…

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR