Glas Javnosti

ŠTA JE OVO? Ronioci na dnu okean pronašlu MISTERIOZNU sluzavu loptu nalik KOŽI! (VIDEO, FOTO)

Zanimljivosti
Autor: Glas javnosti

Naučnici analiziraju DNK objekta koji bi mogao biti jaje nepoznatog morskog stvorenja ili morski sunđer

Tajanstvena zlatna kugla koja bi mogla biti jaje koje je položilo nepoznato morsko stvorenje otkrivena je na dnu okeana kod pacifičke obale Aljaske.


Glatki predmet sa intrigantnom rupom u centru pronađen je na dubini od oko dve milje od strane istraživača podmornica na daljinsko upravljanje. Naučnici iz Nacionalne uprave za okeane i atmosferu (Noaa) u SAD, koji su došli do otkrića, sugerišu da bi to moglo biti izleženo jaje ili morski sunđer.


Istraživači sprovode testove i DNK analizu kako bi utvrdili šta je sjajni objekat – koji prema Noai deluje kao „tkivo kože“.



Daljinski upravljana ruka je raspoređena da „golica“ jaje, za koje je utvrđeno da ima delikatnu teksturu „nalik na kožu“. Zatim je nežno "usisan" u epruvetu za testiranje u laboratoriji. Ronjenje je deo ekspedicije Seascape Alaska 5, koja će se nastaviti do 15. septembra i može se pratiti uživo.


Misija istražuje zaliv Aljaske, do dubine od četiri milje, uključujući staništa dubokog mora korala i sunđera, i geološke karakteristike kao što su blatni vulkani.

Govoreći preko streama uživo 30. avgusta, kada je otkriveno, članovi tima su ponudili teorije o identitetu objekta, uključujući omotač jajeta ili sunđer. Oni su sugerisali da je rupa nastala tako što se izleglo stvorenje ili je provalio grabežljivac.

„Samo se nadam da kada ga probodemo, nešto neće izaći na videlo“, rekao je jedan naučnik. "To je kao početak horor filma."

Na slikama snimljenim sa dna okeana, objekat je imao zlatni izgled, ali se to pripisuje refleksiji farova podmornice. Fotografija objekta snimljena u laboratoriji sugeriše braon-žutu boju.


Nekoliko vrsta, uključujući dubokomorske ribe kao što su ajkule, polažu jaja na morsko dno, zbog čega je manje verovatno da će ih odneti okeanske struje. Sunđeri su jednostavne vodene životinje sa gustim, poroznim skeletima koji se pričvršćuju za stene.

Keri Hauel, profesor dubokomorske ekologije na Univerzitetu u Plimutu, rekao je: „Kada ovo vidite, to izaziva vaše uzbuđenje i pitate se: ’Šta bi ovo moglo biti?‘“

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR