Glas Javnosti

ZELENSKI OPET HOĆE U NATO: Potrebni su nam ozbiljni igrači, ako nam sutra ponude članstvo - PRIDRUŽUJEMO SE!

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su njegovoj zemlji potrebni ozbiljni igrači i da još uvek nema "konkretnu listu zemalja koje su 100% spremne da se zauzmu za Ukrajinu".

Zelenski je rekao da Ukrajina trenutno pregovara o bezbednosnim garancijama sa više zemalja, uključujući Francusku, SAD, Nemačku, Tursku, Britaniju i Poljsku.

- Potrebni su nam ozbiljni igrači koji su spremni da idu do kraja. Potrebna nam je grupa zemalja koja nam može da nam isporuči bilo kakvo oružje u roku od 24 sata. To moraju biti zemlje koje imaju stvarni uticaj na određivanje sankcija i koje su spremne za mobilizaciju čim nam zapreti Ruska Federacija. Te zemlje bi se udružile i u roku od 24 sata, dva ili tri dana, uvele bi sankcije, sve blokirale. Jednostavno bi blokirale Rusiju - rekao je Zelenski, a preneo b92.net.


Kada je u pitanju članstvo u NATO-u Zelenski je rekao da bi se Ukrajina pridružila tom vojnom savezu čak i ako je Rusiji nepridruživanje NATO-u uslov za mirovne pregovore.

- Ako nam se sutra ponudi članstvo u NATO-u, a da pritom ne rizikujemo živote građana, onda ćemo se pridružiti - dodao je ukrajinski predsednik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP