Glas Javnosti
posta

ZBOG MALE PLATE I KARANTINA PRESUDILA DETETU: Čeka je PET godina robije

Svet
Autor: Glas javnosti

Majka je ugušila dete u trenutku depresije zbog lokdauna i smanjenja plate.

Martina Madarova osuđena je na pet godina zatvora jer je 14. septembra prošle godine, tokom lokdauna, ugušila svoju petogodišnju ćerkicu u njihovom domu u Londonu.

U trenutku ubistva Martina je patila od depresije zbog zaključavanja i činjenice da joj je plata prepolovljena.

Otac ubijene devojčice rekao je da ne zna šta se dogodilo i da je Martina najdivnija i najnevinija osoba koju je ikad upoznao, i koja je uvek bila dobra prema svima.

- Šokiran sam. To nije ona, ona bi sve uradila za našu malu Aliju. Ona nije loša osoba, ona je divna majka - rekao je Dejvid, otac ubijene devojčice.

Dejvid je rekao da ne mrzi Martinu, iako je ubila njihovo dete, već da je zabrinut za njeno mentalno zdravlje.Madarova, rodom iz Slovačke, nasrnula je na svoje dete u njihovom domu 14. septembra, a lekari su po dolasku na lice mesta mogli samo da konstatuju smrt devojčice.

Osuđena majka je samo par dana nakon ubistva pričala sa prijateljima o Aliji i tome koliko je voli.

- Bila je pod stresom zbog pandemije i što nije uspela na vreme da upiše Aliju u predškolsko. Strahovala je da bi socijalne službe zbog toga mogle da joj zamere. U to vreme je često plakala i preispitivala se da li da ostane u Britaniji ili da se vrati za Slovačku - ispričala je prijateljica osuđene Martine.

Prijateljica kaže da je Martinu savetovala da potraži stručnu pomoć, jer se očigledno teško bori sa pandemijom, ali da ova iz ponosa to nije htela.

Martina Madarova je plakala sve vreme tokom izricanja presude, a u sudnici su bili članovi njene porodice i brojni prijatelji.

Sudija je istakao da je očigledno da je Madarova patila od depresije i da je imala faze psihoze.

- Očigledno je da to nije bilo na vreme dijagnostifikovano. Žalosno je samo što su Vam prijatelji savetovali da potražite stručnu pomoć, a to niste učinili - rekao je sudija.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! KAKO NAM ISPIRAJU MOZAK

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR