Glas Javnosti

LONDON OPTUŽUJE RUSE: Dovešćete svoje ljude na vlast u Ukrajini! Moskva odgovara: GLUPOSTI, PRESTANITE SA PROVOKACIJAMA

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije tvrdi da Rusija namerava da na vlast u Ukrajini dovede snage koje se pozitivno odnose prema ruskom rukovodstvu.

Moskva ove navode negira.

"Imamo informacije da ruske vlasti žele da na vlast u Kijevu dovedu proruskog lidera. Na tome se radi u isto vreme dok Rusija razmišlja da li je potrebno da napadne i okupira Ukrajinu", navodi se u saopštenju britanskog spoljnopolitičkog resora.

"Kao potencijalnog kandidata za tu ulogu razmatra se bivši ukrajinski poslanik Jevgenije Murajev", dodaje se u tekstu.Prema tvrdnjama Londona, specijalne službe Rusije, navodno, održavaju kontakte sa mnogim bivšim ukrajinskim političarima, kao što su bivši potpredsednici Vlade Sergej Arbuzov i Aleksej Kljujev, bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Vladimir Sivkovič, bivši premijer Nikolaj Azarov, piše Sputnjik

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je dezinformacijama i provokacijama saopštenje Londona.

"Dezinformacija koju je objavilo Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije je još jedan dokaz da se upravo države NATO-a, na čelu sa anglosaksoncima, bave eskalacijom napetosti oko Ukrajine", saopštili su u MIP Rusije.

"Pozivamo MIP Velike Britanije da prekine sa provokacijama, prestanu da šire gluposti i koncentrišu se na proučavanje istorije tatarsko-mongolskog ropstva", navodi se u tekstu.

BONUS VIDEO: Doktor Branimir Nestorović o opakoj bolesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR