Glas Javnosti
posta

Zaharova tvrdi da su prehrambeni sporazum uništili Ukrajinci potpomognuti Britancima

Svet
Autor: Glas javnosti

Prehrambeni sporazum je uništio Kijev, a tim procesom su rukovodili britanski eksperti, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Prehrambeni sporazum su uništili Zelenski i njegovi teroristi, kojima su upravljali britanski stručnjaci, kako bi nuklearnoj uceni dodali i ucenu prehrambenim proizvodima“, napisala je ona na Telegramu, komentarišući izjavu zamenika ministra inostranih poslova Ukrajine Dmitrija Kulebe o tome da Rusija, navodno, blokira isporuku žitarica.Rusija je juče saopštila da obustavlja učešće u prehrambenom sporazumu zbog terorističkih napada ukrajinskih dronova na brodove Crnomorske flote u vodama kod Sevastopolja.

Pored toga, Rusija je tražila da se 31. oktobra organizuje zasedanje Saveta bezbednosti UN.Prehrambeni sporazum potpisan je 22. jula, a paket ovih dokumenata predviđa ukidanje ograničenja na izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta, a takođe određuje algoritam za bezbedan izlazak komercijalnih brodova iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine duž posebno otvorenih humanitarnih pomorskih koridora.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR