Glas Javnosti

ZAHAROVA SE NARUGALA BAJDENU: "Američka Republikanska partija platiće visoku cenu"

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova prokomentarisala je izjavu američkog predsednika da će "članovi američke Republikanske partije platiti visoku cenu ukoliko ne odobre finansijsku pomoć Ukrajini"

Američke energetske kompanije trebalo bi da pojačaju bezbednost naftnih objekata u Teksasu i drugim regionima Sjedinjenih Država zbog pretnji američkog lidera Džozefa Bajdena, navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ona je tako ironično prokomentarisla Bajdenovu izjavu da će "članovi američke Republikanske partije platiti visoku cenu ukoliko ne odobre finansijsku pomoć Ukrajini".

"Bajden je prešao na pretnje američkim građanima: Ako moje kolege republikanci ne finansiraju Ukrajinu, moraće skupo da plate za to. Savetujem američkim energetskim kompanijama da pojačaju bezbednost naftnih postrojenja u Teksasu i drugim regionima Sjedinjenih Država, jer je šest meseci posle slične Bajdenove pretnje Rusiji početkom 2022. godine, gasovod Severni tok dignut u vazduh", napisala je Zaharova.


Portparol Bele kuće Džon Kirbi izjavio je da su SAD prestale da isporučuju oružje i vojnu opremu Ukrajini, pošto Vašingtonu "nisu preostala budžetska sredstva za taj program". 

Kirbi je naglasio da dalja sudbina pomoći Kijevu zavisi od odluke Kongresa.


Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Džonson izjavio je da Sjedinjene Države treba da formulišu jasnu strategiju za Ukrajinu sa određenim ciljevima pre nego što se odobri nova tranša pomoći Kijevu.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR