Glas Javnosti

ZAHAROVA OŠTRO: Vatikan prvo da se izvini pa tek onda može da bude posrednik o Ukrajini

Svet
Autor: Glas javnosti

Predstavnici Vatikana se još nisu izvinili za reči poglavara Rimokatoličke crkve pape Franja o vojnicima iz Burjatije i Čečenije, napisala je na Telegramu portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući izjavu državnog sekretara Vatikana kardinala Pjetra Parolina da je ta zemlja dobro mesto za dijalog o Ukrajini.

„Plašim se da mi, braća Čečeni i Burjati to ne možemo da prihvatimo. Koliko se sećam, niko iz Vatikana se nije izvinio", rekla je ona.Parolin je izjavio danas da Vatikan želi da predloži mesto, gde se mogu sastati strane kako bi započele dijalog o Ukrajini, bez preliminarnih uslova.

Ranije je papa Franja u intervjuu za jezuitski časopis „Amerika“ izjavio da su „najokrutniji“ među ruskom vojskom u Ukrajini Čečeni, Burjati i ostali „koji nisu deo ruske tradicije“. Na to je burno reagovala portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, koja je kazala da takva izjava nadmašuje puku rusofobiju.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je komentarisao izjavu i naveo da nije hrišćanska, da ne ide u prilog ni autoritetu Vatikana ni rešavanju sukoba u Ukrajini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR