Glas Javnosti

ZAHAROVA: Ne poredite Kosovo sa ruskim regionima

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova apelovala je da se ne naseda na zapadna poređenja kosovskog presedana i referenduma koji su održani u četiri nova ruska subjekta.

„Ne nasedajte na proste formulacije. Zapad voli da koristi te memove, klišee, nametnute teze u cilju sopstvene manipulacije“, odgovorila je Zaharova, upitana da li se Moskva prilikom priznavanja nezavisnosti DNR, LNR i drugih regiona rukovodila kosovskim presedanom koji podrazumeva jednostrano priznanje suvereniteta teritorija.


Ona je istovremeno apelovala da se te situacije ne porede, jer na KiM nije održan referendum, kao što je bio slučaj sa novim ruskim subjektima.

„Kada čujem pitanje da li kosovski presedan služi kao presedan za referendume u Donbasu i tako dalje, želim da podsetim – na Kosovu nije bilo referenduma po tom pitanju. Na Kosovu nije bilo referenduma, a što se tiče Krima, Donjecka i Luganska – oni su tamo održani“, podsetila je Zaharova.


Referendum o priključenju Rusiji održan je od 23. do 27. septembra u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti. Prema rezultatima prebrojavanja glasova, ogromna većina stanovnika ovih regiona izjasnila se za prisajedinjenje Rusiji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR