Glas Javnosti

ZAHAROVA: Kijev terorističkim metodama lovi ruske civile, novinare i fotografe

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako je naglasila Zaharova, Kijev nastavlja da ruske novinare i oficire smatra prioritetnim metama i aktivno ih lovi.

Ubistvo reportera ruske televizije „Rusija-24” Borisa Maksudova još jedan je zločin kijevskog režima; počinioci neće izbeći odmazdu, navodi se u komentaru zvanične predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

„Brutalno ubistvo Maksudova je još jedan težak zločin neonacističkog režima u Kijevu, na čijoj savesti je više hiljada života civila. Uvereni smo da neće proći nekažnjeno. Počinioci neće moći da izbegnu poštenu i po zakonu - odmazdu”, primetila je diplomata.


Kako je naglasila Zaharova, Kijev nastavlja da ruske novinare i oficire smatra prioritetnim metama i aktivno ih lovi.

„On u osnovi cilja nenaoružane dopisnike, fotografe i snimatelje koji su civili. Koristi otvoreno terorističke metode da ih eliminiše, bez straha od bilo kakve kritike svojih zapadnih pokrovitelja i angažovanih struktura za ljudska prava. On se time otvoreno hvali”, dodala je ona.

Diplomata je takođe izrazila iskreno saučešće porodici i prijateljima Maksudova i svim medijskim radnicima koji su poginuli ispunjavajući svoju profesionalnu dužnost.

Podsetimo, ukrajinske trupe su, koristeći dron, gađale grupu ruskih novinara koji su pripremali materijal u Zaporoškoj oblasti. Tom prilikom ranjen je novinar Boris Maksudov, koji je kasnije preminuo.



Glas javnosti/S04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR