Glas Javnosti

ZAHAROVA: Hibridni rat Zapada protiv Rusije traje već neko vreme

Svet
Autor: Glas javnosti

Hibridni rat Zapada protiv Rusije traje već duže vreme, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjave Bele kuće da Vašington ne želi eskalaciju ukrajinskog sukoba zbog napada Kijeva na rusku teritoriju.

„Smešno. Sami su uništili kuću, sami je polili benzinom, sami zapalili, sami podmetnuli petarde i drva, a sada izjavljuju da ‘ne žele eskalaciju’. ‘Rat Zapada’ u hibridnom formatu traje već odavno“, napisala je Zaharova na svom Telegramu.

U sredu je koordinator strateških komunikacija Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi izjavio da Sjedinjene Američke Države ne podstiču napade unutar Rusije, jer ne žele da sukob u Ukrajini eskalira u „rat protiv Zapada“.

Rusija je ranije uputila notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da će imati negativan efekat, dok je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov istakao da neprekidna velika pomoć Kijevu sve više „uvlači zapadne zemlje u sukob na strani kijevskog režima“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR