Glas Javnosti

ZAHAROVA: Dodelite Zelenskom Oskara za glavnu ulogu u horor seriji američke produkcije

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparolka ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je odluku organizatora dodele Oskara da ne dozvole ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom da se obrati na ceremoniji rekavši da on ne samo da bi trebalo da se obrati učesnicima, već bi trebalo da i nagradu dobije za glavnu ulogu u „američkoj horor seriji“.

„Kakvi nitkovi. Zelenski ne samo da treba da nastupi na dodeli Oskara, već je vreme i da samu nagradu dobije za glavnu ulogu u američkoj horor seriji. Hiperrealistični monstrum-zavisnik i od Vašingtona i od drugih preparata za razliku od predsednika Goloborodka iz serije `Sluga naroda`“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Kako je prethodno preneo „Gardijan“, predlog ukrajinskog predsednika da se obrati na ceremoniji dodele Oskara odbijen je drugu godinu zaredom. Zelenski je nastojao da se putem video-poziva pojavi u nedeljnom televizijskom programu nakon što se pojavio na drugim kulturnim manifestacijama.

Kako navodi britanski list, ova odluka doneta je nakon objavljivanja rezultata nedavne ankete prema kojoj je američka podrška Ukrajini smanjena.

Prošle godine je objavljeno da je izvršni producent Oskara Vil Paker izrazio zabrinutost ako se Zelenskom dozvoli pojavljivanje jer su „svi pogođeni sukobom u Ukrajini belci“, a prethodne tragedije koje su se odnosile na ljude druge boje kože nisu dobile istu pažnju.

Inače, Zelenski se tokom 2022. pojavio putem video-poziva tokom dodele Gremi nagrada i Zlatnih globusa, kao i na filmskim festivalima poput Kanskog i Berlinskog.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR